3. sep. 2011

Bergen KrF vil ha kommunal kontantstøtte


På Dagsrevyen på NRK1 i kveld presenterte Regjeringen nyheten om at kontantstøtten skal avvikles for to-åringer.Jeg er svært skuffet.

KrF ønsker at familiens viktige avgjørelser skal tas rundt kjøkkenbordet, ikke rundt Regjeringens bord. I dag har de rødgrønne tatt et enda lenger sted over grensen hvor de innskrenker familienes valgfrihet. Jeg er svært, svært skuffet over at Jens Stoltenberg og resten av regjeringen viser såpass liten tiltro til familiene. I dag har de bestemt at det er Regjeringen, og ikke familiene, som vet best hvordan familiene organiserer sin egen hverdag.

Bergen KrF vil gå motsatt vei. Vi vil tilby en kommunal kontantstøtte for 1- og 2-åringer. Vi vil gi 2-åringene den kontantstøtten Regjeringen tar fra dem. Det er bare flott at en del foreldre ønsker å være mer sammen med 2-åringene sine.

Regjeringen burde økt kontantstøtten, ikke fjernet den. Kontantstøtten er fortsatt svært populær, og mange har nytt godt av den slik at de har hatt mulighet til å tilbringe litt mer tid med barna deres første leveår. Nå har Regjeringen i klartekst bedt om å få gå av om to år. Fremover vil flere ønske seg en politikk som er opptatt av å legge til rette for familiene og valgfrihet i hverdagen, i stedet for en politikk hvor de får beskjed om hvordan en organiserer familielivet.

Regjeringen tror at fjerning av kontantstøtte er et slags magisk middel for effektiv integrering av innvandrere. Slik er det ikke. De siste årene før barn starter på skolen, får man uansett ikke kontantstøtte. Nå skal alle familier i Norge bli fratatt en velferdsordning, fordi regjeringen lurer seg selv med å tro at det vil bedre integreringen.

Det er et paradoks at Regjeringen fjerner kontantstøtten for to-åringene når vi vet at mange foreldre sier at de skulle ønske de kunne tilbringe mer tid med barna sine. Det setter regjeringen nå en effektiv stopper for. Jeg frykter også at Regjeringen vil fjerne kontantstøtten for 1-åringene når barnehagedekningen blir enda bedre.

Velgerne får i det minste rene ord for pengene. Regjeringen har sluppet katten ut av sekken, og gir nå klar beskjed om at man ikke skal stemme rødgrønt hvis man er opptatt av valgfrihet for familiene. Det er ingen tvil om at KrFs politikk og verdier blir viktige fremover, også mot valget i 2013. Vi trenger en ny regjering med et sterkt KrF.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra skrevet!!!!!

Anonym sa...

Bra skrevet, men kor i huleste skal Bergen Krf få penger til en kommunal kontantstøtte? Vil da tro at de pengene som kommer kommunen til gode vil bli brukt til andre viktige ting (som er prioritert høyere) enn kommunal kontantstøtte...?

Mor sa...

Kjære anonym. Er du klar over hvor mye penger det offentlige sponser en barnehageplass med? Kontantstøtten er lommerusk sammenlignet.

Anonym sa...

Kjære mor.
At kontantstøtten e lommerusk e eg klar over. Eg e mor sjøl - til tre barn i alderen 0-3 år. Men det forandrer ikkje på at pengene som kommunene får "utdelt" skal delegeres videre til de instanser som trenger penger...og eg ser for meg at det kan bli vanskelig å få til en kommunal ordning for kontantstøtte - der e nok av ting kommunen vil bruke pengene på, og kontantstøtten kommer nok ikkje i første rekke...Eller ka sier Krf til dette? Eg vil gjerne motta mer i støtte, men ser ikkje for meg at det kommer til å skje fra kommunen sin side - de har vel nok med å finansiere barnehager, ruste opp skoler, sykehjem, ol...

Anonym sa...

Herlig!!!!
Endelig noen som tar opp kampen mot regjeringens tyranni mot småbarnsfamilier! Stå på Filip Rygg!