25. sep. 2013

En grønnere by


Med 2 millioner til pilotprosjekt for landstrøm i havnen, miljøskoler med grønne tak og passivhusstandard, økt bybaneplanlegging og et stadig grønnere Bergensprogram(tredobling av sykkelinvesteringene og nye kollektivtiltak) vil Bergen bli en enda grønnere by i 2014 enn i år. Opposisjonen raser som vanlig, men i år må man ty til usannheter for å kunne kritisere.

- Det ser ut som miljø er den store taperen i dette budsjettet, her er det kutt på alle fronter, sier Tina Åsgård i SV i følge BT.no. Det er altså ingen kutt i byutviklingsbudsjettet. Det er økning i budsjettet. Underlig. - Klima er taperen, sier Erlend Horn i Venstre i følge NRK. Hva er det jeg ikke forstår? Når tallene går rett vei og resultatetene kommer, hva er egentlig tapet? 

Jeg forstår at miljø er en ønsket sak å profilere seg på. Men vi gjør oss selv en bjørnetjeneste hvis vi lyger for å øke oppslutningen blant miljøvelgere. Jeg kjenner nemlig ingen mennesker som liker å bli lurt. 

Når Søreide skole åpner til neste år med massivtre og passivhusstandard følger "hele" Norge nå med på Bergen. Arkitekter har besøkt oss for å følge byggeprosessen og i nettverk som Nordiske trebyer prøver man å kopiere storsatsingen. Bergen er også nå eneste byen i Norge med trafikkreduksjon og vi har høy kollektivvekst. Med budsjettet for 2014 tar vi nye skritt mot en miljøvennlig by. Vi går mot et enda grønnere år, det bør også opposisjonen se.

Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: