4. sep. 2013

Når sannheten ikke fenger


Etter at flere aviser gjorde en opptelling av "frykt" utspillene til Arbeiderpartiet før sommeren, har vi nå i mindre grad fått servert overdrivelser for å skremme velgerne. Men Arbeiderpartiets nære alliert, LO, de går motsatt vei. Strategene på LO-kontoret må ha analysert forskjellene i norsk politikk og kommet til konklusjonen: her vil ikke sannheten fenge, vi må overdrive, mye!

På vei til jobb fikk jeg i dag frokost av hyggelig tillitsvalgte i LO. De stod på Arna stasjon og sa de ville oppfordre folk til å bruke stemmeretten. Det var ikke helt sant. For i brosjyren var det å stemme på de rødgrønne som var poenget. Men la gå, det er intet nytt i at LO støtter Arbeiderpartiet hvor de også har faste sentralstyreplasser. Det som provoserte meg var oppstillingen av partiene og blandingen av påstander og enkeltforslag.

LO vil  nok til sitt forsvar si: Jo minst et av disse partiene har foreslått dette. Hallo! Det er direkte misvisende da å ikke presisere det. LO vil nok videre si at påstander som "med det ødelegge fellesskolen" er noe som KAN skje. Vel det ytterst tvilsomt, spesielt når du vet at forskjellen mellom dagens friskolelov og det som kan komme er minimal. 

På Twitter stilte jeg spørsmålet om dette er løgn eller bare grovt misvisende. Noen lot seg provosere av det. Vi kan i hvert fall slå fast at det ikke er sant. Dessuten er sammenstillingen mot de røgrønne partiene svært tendensiøs. På den rødgrønne siden er helt andre punkt tatt inn, feks om kommuneøkonomi, et område hvor det har vært enstemmighet på Stortinget. Hvorfor i alle dager står ikke det punktet på begge sider? Nei det passer vel ikke når man skal be folk om å stemme rødgrønt.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer: