8. jan. 2014

Når rikspressen ringer


Møtet er begynt og mobilene er satt på lydløs. Plutselig oppdager jeg at telefonen ringer, jeg kjenner jeg blir oppglødd. Sier derfor til de andre: "må ut en tur, det er et Oslo-nummer". Dette er spennende tenker jeg, blir gøy å å høre hvem det er.

Hei, det er Petter i Aftenavisen som ringer! 
(dette er kult tenker jeg, endelig har også riksmedia skjønt at jeg er et talent utenfor Oslo som nå fortjener litt oppmerksomhet)
Jeg: Ja, hei det er Filip Rygg. Hva lurte du på?
Aftenavisen: Nei, bare lurte på hva som hva stemningen i partiet.
(hmm, her er det lurt å svare smart, selv om det stormer litt i media så sier jo all medietrening at image is everything!)
Jeg: Den er god. 
(håper han nå vil spørre meg litt om leserinnlegget jeg hadde i Bygdeavisen i forrige uke, det handler om ENØK og sparedusjer på rådhuset. Tenk hvis det kunne blitt en nasjonal sak)
Aftenavisen: Stemningen er god ja, det er også mitt inntrykk.
(ah, herlig. Dette er jo en journalist som vil partiet mitt vel. Da stemmer jo ikke det medietrenerne sa. Dessuten har han nå bekreftet at jeg har peiling. Jeg kjenner partiet mitt. Deilig.)
Aftenavisen: Men det er jo flere topper hos dere som peker på Ivar Knutsen som en mulig ny leder. Ville han vært en dårlig leder?
(au, her må jeg svare klokt! Her gjelder å skryte! Men samtidig også skryte av dagens. Dette kan være et lurespørsmål. )
Jeg: Ja Knut Ivar Knutsen er en strålende politiker. Det er også Johan Lavbråten. 
Aftenavisen: Ja skjønner. Spennende. Men det er vel som i alle andre partier, også delte meninger om Lavbråten?
(hmm, litt tricky, men jeg klarer jo å svare balansert!)
Jeg: Joda, det vil det alltid være. Har hørt folk som mener det ene og det andre.
(nå håper jeg Petter snart skal spørre meg om ENØK)
Aftenavisen: Du sorry nå få jeg annen telefon, men tusen takk skal du ha. 


Dagen derpå i Aftenavisen:

Partitopper bekrefter sterk uro rundt Lavbråten, peker på Knut Ivar Knutsen som ny leder. - Ja Knut Ivar Knutsen er en strålende politiker, sier Filip Rygg. Aftenavisens politiske kommentarer Nyrre Kakim, mener dette må tas alvorlig. Husk at Bergen er byen hvor partiet ble startet. Nå går det mot lederskifte spår Kakim.

(hmm, dette var da å gå litt langt. Men du så kult! Oppslag i Aftenavisen! Dessuten er jeg partitopp. Neste gang skal jeg få på noe om sparedusjer og ENØK!)


Historien er fiktiv, men ikke langt unna det jeg opplevde som ny lokalpolitiker da det stormet som verst rundt Valgerd Svarstad Haugland, Inger Lise Hansen og Dagfinn Høybråten. Senterpartiets ordførere er kjekke å ha når det går bra, det er alltid gøy med store ordførersamlinger. Nå som det går dårlig, er de mange ordførerne, en lidelse. De vet jo ikke å holde kjeft.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: