23. jan. 2014

Raus, ærlig og direkte - ikke mobb Trude!


Man kunne bedt om "til dagsorden" i bystyremøtet, eller tatt det opp som sak i Forretningsutvalget(organet hvor partienes gruppeledere møter ordføreren hver uke). I stedet velger man den feige og lite rause metoden. Kritikken mot ordfører Trude Drevland som preger hele førstesiden til Bergens Tidende i dag, er ufin. For selv om vi er flere som kan forstå at det har blitt noen uenigheter, er dette et personangrep av verste sort.


Trude Drevland er mye, du kan ikke putte henne inn i en boks eller definere hennes personlighet med noen få ord. Bare ta en tur med henne på byen. Hun er alles ordfører. Hun er populær langt inn i opposisjonspartienes velgerbaser. Kanskje er det derfor hun også er så upopulær blant gruppelederne til opposisjonspartiene.

På godt og vondt kan du lese Trude Drevland som en åpen bok. Hun viser følelsene sine. Hun har mye engasjement og hun har med sin lange erfaring større innsikt i sakene enn de fleste av bystyrets debattanter. Jeg liker det. Jeg liker ærlige politikere som ikke bare viser et steinansikt der det er flere enn to mennesker. Tenk hvor kjedelig politikken blir uten mennesker som vår ordfører.

Som ambassadør for Bergen er Trude Drevland enestående. Kommentator Frøy Gudbrandsen pleier å være svært god, i dag mener jeg hun bommer på flere punkt. Men mest av alt bommer man fordi en ikke evner å se forbi de smålige konfliktene, de synlige følelsene og den påståtte himlingen med øynene. Ordføreren har med sin rause stil åpnet politikken for flere bergensere, hun har løftet frem store og små og hun viser seg stadig som en god døråpner for næringsliv og andre.

At opposisjonen har startet valgkampen overasker ingen, jeg er heller ikke overasket over at BT velger å gi saken mye plass. Dette selger. Trude Drevland er en av våre største kjendiser. Men kjendis har hun ikke blitt pga noen utbrudd i bystyresalen. Kjendis har hun blitt fordi hun reiser til Oslo i romjulen for å feire håndballbragdene, fordi hun aldri tar seg fri, men møter store og små hele uken og fordi hun i stedet for å innta en innadvent rolle, byr på hele seg selv. Takk og lov!

Jeg liker dårlig at så mange i dag vil drive ufin valgkamp i et forsøk på å dempe vår uredde og hardtarbeidende ordfører. Selvsagt kan også Trude Drevland bli bedre, selvsagt er det lov å kritisere. Problemet er bare det at man tar kritikken i media, ikke i de egnede forum først,
og at man synes å være mer drevet av valgkamp og lysten på personangrep, enn et ønske om godt samarbeid.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: