19. mai 2014

Tusen takk!


Det er rart, vemodig, uvirkelig og også litt godt. I dag har jeg bedt byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen(H) om å få fratre som byråd for byutvikling, klima og miljø. Bakgrunnen for avgjørelsen er enkelt og greit at jeg som fagbyråd ikke kan stå inne for den bybaneløsning som man byrådet nå må legge frem. Bybanen er denne periodens viktigste sak, og den får således politiske følger.


For KrF er bybanen en av de aller viktigste sakene vi har kjempet for de siste 15 årene. Det var min forgjenger Lisbeth Iversen som regulerte de tre første strekningen, og selv var jeg med og dro i havn finansieringen på den siste strekningen. Et av de absolutte høydepunktene mine var åpningen av byggetrinn 2. MEN: Bybanen er manges ære. På den byrådsavdelingen jeg til nå har fått lov til å lede, sitter planleggere som helt siden 80-tallet har arbeidet med bybanen. Nå er jeg spent på fremtiden for byabenen til Åsane, jeg håper og tror at man etter hvert vil lande en gjennomførbar og fornuftig løsning.
Jeg kjenner på en dyp takknemlighet overfor svært mange som har latt meg få sjansen til å ha bergenserne som sjef. Ja det kan være heftig av og til, men det er også det kjekkeste som finnes. Debattene går høyt og lenge i Bergen. Tusen takk for godt samarbeid med svært mange og tusen takk for muligheten til å være byråd i verdens vakreste by.
BT: Filip Rygg går av
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for godt arbeid og god innsats i byrådet, Filip! Lykke til med nye oppgaver!