8. mai 2015

5 råd til #KrFLM


Bilde: Fungerende partileder Dagrun Eriksen holder leders tale.
Etter mange år som "fast" deltaker på KrFs landsmøter har jeg denne helgen fri. Selv om landsmøter er veldig moro, er det også litt fint å ha en mer uavhengig rolle nå. Jeg har fem råd til delegatene.


1. Syria brenner, glem alt annet
Hensynet til kommuneøkonomien, regjeringen og meningsmålingene er tre hyppig brukte argumenter for å holde igjen. Men det er også tre svært dårlige argumenter. Resolusjonskomiteen har laget et forslag som bygger på KrFUs resolusjon hvor man vil ta i mot 10.000 syriske flyktninger. Selvsagt bør KrF vedta en slik resolusjon.

Kjære landsmøte, glem alt annet, vis at KrF vil hjelpe de som trenger det aller mest.

2. Lytt til KrFU
Bilde: Rica Nidelven hvor landsmøtet holdes.
Ofte blir partier og landsmøter lammet av mennesker som helst ønsker status quo. Heldigvis finnes det en del som utfordrer den tankegangen, ofte er det ungdomspartiene. KrFU har en svært viktig rolle på helgens landsmøte. De våger å utfordre og de minner oss om ideologien når hodet sitter fast i kommuneproposisjoner og andre offentlige dokumenter. Når enkeltsakene kommer opp bør man lytte nøye til hva KrFU foreslår. 

Kjære landsmøte, er du usikker på hva du skal stemme, stem slik KrFU stemmer. 

3. Verden trenger folk som har større drømmer enn billig bensin
Etter å ha kommet med en så sterk KrFU-anbefaling, passer det å minne om et godt KrFU-slagord. "Verden trenger folk som har større drømmer enn billig bensin" er godt beskrivende for hvor navlebeskuende norsk politikk kan bli. En rask titt på de 51 resolusjonene som er foreslått så er det bare å erkjenne at alt er ikke like viktig der heller. Et landsmøte bør først og fremst snakke om de største oppgavene og de "minste" gruppene. En stemme for de stemmeløse.

Kjære landsmøte, glem småtteriet.

4. Pass på hendene
Etter leders tale vil de fleste delegater ha vondt i hendene. Man har klappet sammenhengende i en time. Det kjøret fortsetter hele helgen. Det forventes at du klapper mye. Lykke til med det.

Kjære landsmøte, noen råd er tullete.

5. Legg merke til Olaus Trygve Bjuland
I løpet av en landsmøte-helg vil man se mange nye talenter. En av dem er rogalendingen Olaus Trygve Bjuland som etter leders tale skal snakke om menneskeverdet. Men det er mange av dem, jeg ville også lyttet ekstra nøye når Ingvild Therese Berentsen fra Bergen snakker, eller når Tove Welle fra Kristiansand viser sitt hjerte og talent. Ikke bare ser man fremtidens stortingsrepresentanter, men det er også dette som gir meg troen på en god fremtid. Vi har dyktige, unge og fremstormende politikere med et hjerte for sine medmennesker.

Kjære landsmøte, få med deg Olaus, Ingvild og Tove, det er noen av høydepunktene.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: