19. mai 2007

Clear Channel, Jonsvoll og Klostergarasjen


Bergen er en spesiell og helt fantastisk by. Det er få steder man finner et tilsvarende engasjement som det bergenserne har. De siste ukene er det særlig tre saker som har gått igjen i det politiske miljø og i bergenspressen; Clear Channel, Jonsvoll og Klostergarasjen. For de som ikke er helt oppdatert, her kommer litt informasjon:

Clear Channel
Bystyret valgte å si nei til reklamefinansierte byromsmøbler. Det fikk reklamegiganten Clear Channel å gå til sak mot Bergen Kommune. Rettsaken begynner i neste uke. Som en av få byer har Bergen altså sagt nei til reklame i byrommene. I BA i dag kunne jeg lese at jeg var innkalt som vitne(følg med på bloggen i neste uke!).

Jonsvoll
For få dager siden slapp nyheten om at Sparebanken Vest tar over Jonsvollskvartalet. I dag spekuleres det i at tomten gikk for 100 millioner. Opprinnelig var det tenkt at man skulle bygge et hotell der. Men så sa bystyret nei til foreslåtte høyder og prosjektet måtte bearbeides. Mange har omtalt tomten som et tomt hull i Bergen. Nå skal vestlandets sparebank fylle hullet med hundrevis av finansfolk.

Klostergarasjen
Bilkameratene Ap, H og Frp gikk i bystyret inn for å åpne siste dekke av Klostergarasjen(ca 300 plasser) uten at man hadde fått frem en egen sak og uten at man hadde løst de trafikale utfordringene ved innkjørselen. De hele skjedde ved en merknad, fremsatt av Arbeiderpartiets ordførerkandidat Ruth Grung, i sak om å benytte seg av en opsjonsmulighet i Klostergarasjen AS. Altså ganske merkelig. Nå har saken igjen fått litt oppmerksomhet for som KrF hele tiden har sagt, det er ikke mulig å bare åpne Klostergarasjen uten å løse de trafikale forholdene.

Dette ble kanskje litt tatt ut av sammenheng. Men poenget er:

Alle tre sakene har hatt et vanvittig engasjement. Alle sakene har blitt store politiske saker. Og alle sakene vil nok dukke opp igjen. Bergenspolitikken er herlig og engasjerende!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Linda Karin, Magnus og Elise sa...

Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men jeg må bare berømme deg for den nye looken på siden din -veldig stilig!
Linda

Filip Rygg sa...

takk!

Det var den beste kommentaren på siden til nå!! :)