16. mai 2007

- Skuffende miljøkutt fra regjeringen


I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett kutter regjeringen en halv milliard kroner til CO2-håndtering.

«På bakgrunn av framdriften i prosjektene med CO2-håndtering på Kårstø og Mongstad, kan bevilgningen i 2007 til CO2-håndtering reduseres med 520 millioner kroner, fra 720 millioner til 200 millioner kroner», heter det i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2007.

Dette er et uforståelig og helt meningsløst kutt fra regjeringens side. Hovedproblemet er at man har hengt seg opp i at det skal stå "made in Norway" på CO2 håndteringspakken. Da bryr man seg lite om at det allerede eksisterer renseteknologi som kunne sørget for Co2 håndtering på både Mongstad og Kårstø fra dag 1.

Som vestlandspolitiker er det svært provoserende at man den ene dagen hører regjeringen snakke om utslippskutt, mens man dagen etter hører at regjeringen i stedet kutter i det som "reddet" oss fra en av de største miljøbombene påført av regjeringen her på vestlandet. Det er brudd på løftene i Soria-Moria og det er helt på tvers av månelandingsbudskapet fra statsministeren.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

t!g sa...

Hva har dette med vestlandet å gjøre?

Ella sa...

hey
Bra ny look på siden. Du jobber iherdig, nå er det snart så jeg flytter til Bergen, så jeg kan stemme på deg.

Filip Rygg sa...

t!g: de to gasskraftverkene som nå kommer opp er i Hordaland og Rogaland. Regjeringen påfører oss store utslippsmengder. Hvordan kan de etterpå kreve at vi skal jobbe med å redusere de samme type utslippene?

ella: takk for det, men se å først vinne valget i østfold før du flytter!