3. okt. 2007

Har sekter kuppet KrF?


bt.no og aftenposten.no kan vi lese at såkalte sekter skal ha kuppet Bergen KrF. Det de henviser til er at medlemmer i trossamfunn utenfor den norske kirke har engasjert seg i KrF. Det burde jo tvert i mot vært en gladsak. KrF har mangfold! Men i stedet blir det en voldsom mistenkeliggjøring og man bruker ord som sekt og kupp.

Selv er jeg blant de som helt klart ønsker at flere med statskirkelig bakgrunn engasjerer seg. På lik linje som jeg ønsker at hvem som helst som står for vårt verdigrunnlag, også engasjerer seg i KrF. Vi trenger alle gode krefter. For meg er det helt likegyldig hva folk eventuelt gjør på søndag. Det som betyr noe er den politiske innsats og vilje man viser. Debatten som noen journalister prøver å dra i gang er meningsløs og fordummende. La debatten handle om politikk!

I andre partier har man også medlemmer av ulike menigheter, man har medlemmer av frimurerlosjer og det finnes selvsagt mange medlemmer av diverse interesseorganisasjoner. Er det noen som stiller spørsmål ved at de aller fleste Venstre-medlemmer også er medlem av Naturvernforbundet? Er ikke det en like mistenkelig kobling? Eller hva med bosted og velforeninger?

De som er valgt inn på KrFs liste står der av to grunner:
- fordi et samlet parti vil ha dem der
- fordi velgerne har gitt dem tillit

Min oppfordring til BT og andre som har laget disse sakene: La det handle om politikk, ikke livssyn og trosutøvelse. Får dette pågå lenge nok står man i fare for å eksludere grupper fra politisk virksomhet.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Joar sa...

Ja jeg leste et kort resonnement i BT på side 4-5 i dag, men ærlig talt Filip, til BT sier tidligere Ordfører i Bergen Ingmar Ljoner dette:
- Det har aldri tidligere skjedd at Kristelig Folkeparti har gått inn i en bindende koalisjon uten at det har stått et samlet parti bak.

Så står det at det som opprører ham var at partiets representantskap ikke fikk si sin mening før byrådsavtalen ble signert. Og så sier han dette :

- Jeg vet at partileder Tomas Moltu mener at det ikke betyr noe om vi mister medlemmer på FrP-samarbeidet, noe jeg mener er et underlig standpunkt. I KrF trenger vi alle medlemmer vi kan få.

Hvilke signaler tror du folk får når de leser dette? Er ikke dette udemokratisk?? Jeg skulle nesten tro at Moltu fulgte sine egne synspunkter og meninger for å ta side med FrP, og det er ikke noe bra.
Jeg håper det ordner seg i Bergens politikken, fordi det hele virker som et fullstendig kaos i KrF. Lykke til

Anonym sa...

Hei Joar.

Kjedelig at Ingmar Ljones går ut med slike beskyldninger og påstander. Det viser at han er "sur" når han ikke får det som han vil.

Det er tydelig at han ikke vet at det er mange som har vært misfornøyd med KrF tidligere, UTEN å gå til media for å SI SIN HJERTENS MENING. Trodde egenetlig at Ingmar også kunne holde seg for god til dette, MEN der tok jeg virkelig feil.

Hans påstand om at alle har stått bak det man har gjort tidligere, faller dermed i god fisk.

Så til hans andre påstand om at Thomas har sagt at det ikke betyr noe om KrF mister medlemmer. Går det an å si noe så dumt? Thomas kan ALDRI ha sagt noe slikt. Det må være Ingmars tenkning og fundering.

Enhver oppegående mann vil jo aldri stå for noe slikt. Det er trist dersom medlemmer melder seg ut fordi man ikke er 100% enig i linjen som kjøres. Klart det er trist, og jeg håper så ikke skjer. Jeg kunne selv meldt meg ut titalls og hundretalls av ganger når jeg er misfornøyd med ting som skjer.

Synd for Ingmar selv først og fremst, men også for KrF, at han går ut med ting han ikke har belegg for, og på en måte han selv ikke ønsker andre skal gå ut.

Lykke til videre Ingmar. Håper du er med KrF videre og ikke melder deg ut.

Hilsen

KrF medlem

Anonym sa...

Hei anonym,
Ja, kanskje det var litt uheldig sagt til Ingmar Ljones sin andre kommentar, men den første var jo helt klar riktig og den mest alvorlige.
Jeg kjenner ikke disse personene, men jeg har fått et inntrykk av de fleste KrF'rne i Hordaland som mer konservative og høyreorienterte enn ellers her i landet, spesielt på Sotra og i Bergen.

Men til Tomas Moltu. Han virker som en kjernekar etter min mening, og jeg har ikke noe imot han som person, men han tilhører dessverre ikke den delen av KrF som ønsker et tydeligere samarbeide med Ap.
Jeg leste i et Norge Idag artikkel fra 2005 at han var villig til å strekke seg så langt som å støtte FrP for å få til et borgerlig samarbeid.

http://idag.no/debatt-oppslag.php3?ID=6925

Jeg håper på at flere liberale og venstreorienterte får dominans i Bergen og Hordaland KrF sånn at partiet beveger seg mer mot venstre og Ap. Det blir nok ikke så enkelt siden Hordaland er et av landets mest konservativ fylke.

Joar sa...

Sorry anonym, jeg glemte å fylle ut navnet i feltet da jeg sendte meldingen.. Det var jeg som skrev det..

Filip Rygg sa...

Valg av samarbeidspartnere er aldri lett. Men for meg handler dette om politikk. Vi har fått store gjennomslag og da er det for meg ganske enkelt.

Anonym sa...

Forstår at noen kanskje vil samarbeide mot AP også, men så lenge de viser holdninger og verdier som er fientlige mot kristne, så blir det veldig vanskelig å samarbeide med dem.

Hadde de vært positive til enkeltmenneskers frihet, og ikke prøvd til enhver tid å tvinge andre inn i sin egen tankegang, enten med "økonomiske straffesanksjoner" eller nedlatende kommentarer, så skulle også jeg sett meget positivt på samarbeid i alle retninger.

Men samarbeid krever respekt, og den har jeg dessverre registert svært lite av fra venstresiden, dessverre.

Håper dette kan endre seg snart...

KrF medlem.