11. okt. 2007

JA til byrådssamarbeid


Med 42 mot 19 stemmer anbefalte i dag KrFs representantskap å inngå en forpliktende byrådsavtale med Høyre og Frp. Selv stemte jeg for fordi jeg mener avtalen er svært god for Bergen og for KrF, men jeg er også en av de som synes at dette er vanskelig.

Det er vanskelig å være liten. Enda mer vanskelig, men også viktig er det å være på vippen. Velgerne i Bergen har valgt et ikke sosialistisk flertall og nå får vi også til et flertallsbyråd på ikke sosialistisk side. KrF vil helt sikkert måtte stemme ulikt eget byråd i enkelte saker, men i store linjene så har KrF fått så mye gjennomslag at jeg er optimist.

Jeg kan styre min begeistring for andre partiers politikk, men jeg kan ikke styre min begeistring for KrFs politikk. Derfor støtter jeg avtalen.

Hilsen en litt trøtt Filip som snart skal hjem til Arna... God natt...
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Marie sa...

Skuffende dette her... Jammen godt jeg stemte på dere, det hadde vært en stemme til å få med FrP i byråd.

Var det forresten tilfeldig at du ble sendt på ferie under innspurten av forhandlingen? Så slapp de å ta hensyn til alt "miljømaset"? Pluss for at ikke bybanen skrinnlegges.

Mathias sa...

Jeg er i mine tvil, om det ikke blir "enden på visen". Jeg venter i spenning til når bybanen står der. Bybanen er for meg som exfile. Jeg tror ikke bybanen kommer før jeg ser at det står der. Hele saken er jo blitt en farse. Under Anne-Grete skulle den koste 1,4 milliarder, så lit senere under dagens byråd skulle det koste 1,7, så 1,9, og når 2,4. Hva blir det neste 3,0 millarder. Nei dette er og blir en farse, man får jo nesten lyst til å grine. Hovedfienden er tiden, og det beste ville derfor vært å legge hele "schiten" under jorden i tunnel. Da ville man kunnet bygge den på 1/3 av tiden iforhold til over bakken.

Anonym sa...

for meg står hele samarbeidet som et trist bevis på hvor maktkåte krf har blitt i bergen. og dere kaller dere for kristne? nå går dere inn i byråd med personer som sammenligner andre mennesker med hunder og integrering med hundeoppdragelse. dere skulle skamme dere!!!
dessuten lurer jeg på om dere noen sinne får satt i gang med den bybanen? tror dere virkelig at dere får noe realpolitikk ut av det når dere har dobbelt så mange representanter inne i rådet som dem som sitter i styret? nei frp er nok litt mer resultatorienterte enn dere. kjøttvekten rår. jeg nekter å tro at dere får noe som helst offensiv miljøpolitikk til å gå lengre ut av byen enn minde. nei så lange dere får beholdt halvhjertete skjenketiltak, og penger til menighetshuset på bønes er dere vel helt i frps hender. fysj så dere stinker!!!