23. jun. 2008

Terningskast i Bergens Avisen(BA)


BAs politiske journalist-trio, Trond Olav Skrunes, Espen Børhaug og Geir Kvile har trillet terninger og på den måten vurdert innsatsen til byens 7 byråder. Desidert dårligst kritikk får KrFs to byråder; Tomas Moltu med terningkast 1 og Lisbeth Iversen med terningkast 2. Konstruktiv kritikk skal man alltid lytte til, men dagens vurdering i BA er svært virkelighetsfjernt og unyansert. Kanskje ikke så uventet fra det holdet.

KrF er forberedt på å få mye kritikk. I et stadig mer fundamentalistisk samfunn der kun det sekulære anses som riktig, er det for noen svært provoserende at vi fremhever verdier som bygger på et kristent menneskesyn. Vi er i ferd med å få et samfunn der man regnes som intolerant dersom en ikke mener det som til enhver tid regnes som politisk korrekt. KrF har aldri hatt og vil heller aldri ha et ønske om å være politisk korrekte. Jeg registerer at dette provoserer BA og andre kritikere. Det er for så vidt helt greit.

Det var også kontroversielt når vi valgte å samarbeide med Høyre og Frp. Mange har sagt til meg at KrF vil få et ekstra kjør fordi vi regnes som det svakeste leddet i byregjeringen. KrF er minst av de tre partiene og vi er nærmest opposisjonen på den tradisjonelle fargeskalaen. Dette blir selvsagt brukt av opposisjonen, og det gjør at avisene ser tjent med å angripe KrF.

Men så er det også slik at noe kritikk alltid vil være berettiget. Noe av det som står i dagens BA skal vi ta på ramme alvor. Man kan bli mer tydelig, mer tilgjengelig og enda mer visjonær. Man kan alltid bli bedre. Men jeg er heller ikke i tvil om at de to byrådene Tomas Moltu og Lisbeth Iversen er blant Bergens største og fremste politikere noensinne.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Sondre sa...

skuffende av BA!

Jeg tror likevel at bergenserne klarer å se forbi BAs synsing. Iversen og Moltu gjør Bergen bedre. Det er det ingen tvil om!

Anonym sa...

enig med Sondre og Filip! latterlig kritikk!

Anonym sa...

For en gangs skyld har BA en del gode poenger, og jeg finner det merkelig at du avfeier kritikken med en tirade om politisk korrekthet og sekularisering av samfunnet. Heldigvis har vi kommet så langt i dette samfunnet at det meste av kristenfundamentalismen er rykket opp med rota og arkivert i historiens skammekrok. Dessverre er det fremdeles krefter (jeg kan se for meg opptil flere politikere fra et herværende parti) som ønsker å føre samfunnet tilbake til en tid der det verdslige var underlagt det religiøse, og der kristendommen gjennomsyret det offentlige rom. Med det er på siden av hovedpoenget.
Det vesentligste i kritikken fra BA var at KrFs byråder ikke har gjort det de har lovet, og at begge viser en overraskende tafatthet i viktige spørsmål. Moltu virker handligslammet, og fra Iversens kant er det sikkert mye godvilje, men akk så lite gjennomføringskraft. Bydriftssaken gjør ikke akkurat bildet rødere (eller skal vi helle si gulere?).
Både Moltu og Iversen er trivelige folk som helt sikkert sprer mye glede i hverdagen; jeg har snakket med dem begge, men i politikkens verden er dette dessverre ikke nok. Å eksplisitt si at begge to er "blant Bergens største og fremste politikere noensinne" må vel være et uttrykk for enten selvbedrag eller et litt hjelpesløst forsøk på å blåse liv på eget partis lunkne glør.
Stop the talking, do the walking!