17. jul. 2008

Vart du skremt no?


"Etikk-ekspert" Eilert Jan Lohne, tidligere Ap politiker og SV-medlem har nettopp ringt BA. De ringte videre til meg. Lohne krever en unnskyldning fra KrF, fordi Sondre Olsen, nestleder i Bergen KrFU, skrev et ganske krasst, men svært godt debattinnlegg i BA for en tid tilbake. Det kan virke som om Lohne ikke tåler kritikk, kritikk han selv er svært vant med å gi.

Dette handler egentlig om en helt annen sak. BOB-direktør og KrF-medlem, Terje Gilje og tok i finanskomiteen opp muligheten for å dra på en Brann-kamp sammen. Ingen i komiteen var i mot dette, og de ble enige om å gå å se en kamp i august. Komiteen hadde flere ganger tatt opp behovet for noen sosiale arrangement, og nå hadde Gilje mulighet til å skaffe billetter til hele komiteen. Ingen sa i mot, men så gikk det en uke, og SVs representant bestemte seg for å få et medieoppslag. Hun gikk ut å mente at dette var smøring, ja på grensen til korrupsjon. Deretter kom tidligere bystyrerepresentant Eilert Jan Lohne på banen og smelte av en hau med kritikk.

Ikke unaturlig var det mange som reagerte både på SV-representantens dobbeltspill og Lohnes vanvittige ordbruk. Både i summetonen i BA og i debattspaltene har flere kommet med tilsvar. En av disse kom fra Sondre Olsen, som blant annet henviste til at Lohne samtidig som han var bystyrerepresentant holdt etikkurs for sine politiske kollegaer. Han sier så i media at dette ikke var noe han fikk betalt for, men det får jo selvsagt heller ikke Gilje når han gratis vil gi bort noen ledige billetter.

Her takler man ikke kritikk. Jeg vil selvsagt ikke gi en unnskyldning for at noen fra mitt parti våger å imøtekomme vanvittige tirader.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

kalle sa...

helt sprø kritikk fra Lohne, han er jammen meg hårsår, leste innlegget hans i BA, kan virke som om han bør beskyttes mot seg selv. Tror det står noe i Vær varsom plakaten om det der..