1. okt. 2008

Oslo og Tromsø: Glem det!


Ikke nok med at Tromsø 2018 fortsatt kjemper for å få arrangert OL, nå tar byrådsleder i Oslo, Erling Lae til orde for at Oslo bør søke om OL dersom det ikke blir noe av i Tromsø. Jeg mener det bør være ganske opplagt; det er overhodet ikke forsvarlig å bruke 20 mrd på et enkelt arrangement. Norge er rett og slett for liten til å ta så store arrangement med de krav som nå stilles til et arrangør-land.

VG har gjennomført en ringerunde til idrettskretsene som viser at kun tre fylker sier ja til Tromsø-OL. Det er ikke vanskelig å forstå. Store deler av de tippemidler som i dag går til idretten over hele landet skal ved et evt Tromsø-OL øremerkes investeringer knyttet til OL.

Overfor Dagbladet sier flere idrettskjendiser at Norge har råd og bør prioritere Tromsø-OL. Jeg skjønner godt at de ønsker det, og det må vi respektere. Men vi kan ikke bruke 20 mrd fordi noen idrettskjendiser mener det. Når så mange penger skal brukes så må vi gjennomføre en skikkelig prioriteringsdebatt. Selv mener jeg OL ikke er viktig nok til å prioritere.

Det er hyggelig og kjekt, men ikke viktig nok.

Verden og Norge har langt viktigere og langt større utfordringer som må løses før vi kan bruke enorme milliardbeløp på et idrettsarrangement.

Jeg håper at både Tromsø 2018 og andre byer som ønsker seg OL nå innser at dette ikke er forsvarlig å gjennomføre. Til Oslo og Tromsø vil jeg bare si: Glem det!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

ikke verdig kommentar!

Sondre sa...

Jeg er SÅ enig med deg, Filip!

Filip Rygg sa...

anonym: hva mener du med det?