
Skolen er unektelig noe av det aller viktigste vi kan investere i. Men det kan se ut til at penger ikke er nok. Vi bruker allerede mest, utfordringene er at resultatene ikke står i stil til pengebruken. Ei heller ser vi noen god kobling mellom tidsbruk og resultater. Etter at 6 års reformen ble innført kan man ikke fremvise noen faglig fremgang. Så når nå noen ønsker å bruke mye penger på å innføre en heldagsskole er det grunn til å rope varsku.
Det må også være et paradoks at de som ivrer for 6 timers arbeidsdag for voksne, er de samme som ønsker 8 timers skoledag for barna. Kanskje ikke det mest logiske.

Magrethe på sine 79 år står på for det faget hun har brent for hele sitt liv. Hva kan vi gjøre for å få flere til å holde ut til man blir 67 og da like motivert som da en var nyutdannet? Er det lønninger, arbeidstider mm som skal til? Eller handler det om hvordan samfunnet omtaler lærerene og skolene?
Jeg hørte forleden en lærer si at hun opplevde å først og fremst være en sosialarbeider. Flere andre sier noe av det samme med litt andre ord. Mange lærere må i dag ta over en del oppgaver som før var tillagt foreldrerollen. Noe av det er foreldrenes ansvar, og noe kan kobles mot den ymyndiggjøringen som staten lenge har holdt på med. Foreldreretten blir stadig svekket. Mye ville vært gjort for norsk skole dersom foreldrerollen ble styrket.
5 kommentarer:
snasent design, filip!
Vi skulle ha flere slike lærere!
"Det må også være et paradoks at de som ivrer for 6 timers arbeidsdag for voksne, er de samme som ønsker 8 timers skoledag for barna."
Hehe, vanvittig bra sagt!
Bruk den i valgkampen, vær så snill! En god gammeldags 'zinger'.
Enig med deg, Henrik.
sondre: jo takk, ble inspirert av deg vettu. Utrolig bra design du har fått, et skikkelig blogg-forbilde!
henrik: ja kanskje den hadde fungert i valgkampen, blir spennende å se om 6 timers dagen nok en gang blir tema. Vi får se :)
Legg inn en kommentar