25. nov. 2008

Omskjæring, sjalusimord, tvangsekteskap og selvmordsbombere


I følge Politiets sikkerhetstjeneste(PST) skal norske imamer ha prøvd å verve asylsøkere i Norge til å bli selvmordsbombere i Afghanistan. Er det norsk integreringspolitikk som har skylden? Eller er det rett og slett uungåelig at vi får grupper som arbeider for slike ekstreme handlinger?

Jeg hørte forleden en si at
"en 2. generasjonsinnvandrer på vei fra Norge til Pakistan sa på flyet at han skulle hjem, men en tidligere pakistaner som for en måned siden var blitt statsborger i USA sa på flyet fra Pakistan til USA at han var på vei hjem".


Ganske tankevekkende, og trolig svært beskrivende for hvordan integreringspolitikken i Norge har fungert. Dette handler ikke om hvor mange vi tar inn, men hvordan vi tar folk i mot.

I tillegg til at vi har mange som søker opphold i Norge pga humanitært grunnlag som feks krig, naturkatastrofer, alvorlig sykdom og trosforfølgelse, har vi også svært mange såkalte "lykkejegere". En del mener at vi må stenge grensen for denne gruppen. Det er jeg ikke enig i. Husk at vi nordmenn lenge gjorde det samme. Jeg har selv mange i egen familie som på 30-, 40-, 50- og 60-tallet dro til USA for å tjene mer penger enn det de kunne i Norge. Det skulle bare mangle at vi så samme tendenser overfor Norge i dag. Nå er vi blitt det rike landet som mange ser gode muligheter i.

Men nok om det. Norsk integreringspolitikk er kanskje ikke katastrofal, men jeg ville heller ikke brukt ordet vellykket. Når imamer prøver å verve asylsøkere til å bli selvmordsbombere så vitner det om en ganske annen virkelighetsoppfatning og verdigrunnlag enn det nordmenn flest har. Det samme gjelder når vi får høre historier om tvangsekteskap, omskjæring og sjalusimord. I det hele tatt er det en rekke holdninger som man er nødt til å ta et oppgjør med. Dette handler ikke om ytringsfrihet eller trosfrihet, dette handler om et minstemål av felles verdier for samfunnet vårt.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

John sa...

Ja, bra!
La oss forstå dem. Forstå dem ihjel!
Forståelse, forståelse og atter forståelse. Det er det eneste disse folka skjønner.

Og når hvite nordmenn er i mindretall, så kan vi jaggu forstå det også.

Anonym sa...

Klarer ikke helt forstå hvordan norsk asylpolitikk eller måten vi tar imot folk på kan forklare grunnen til at en imam forsøker å verve folk til å sprenge seg selv i luften i et annet land?

Noen ting tror vi på og visse etiske og moralske retningslinjer bør vi holde på da de forteller litt om hvem vi er. Omskjæring, sjalusidrap, tvangsekteskap og selvmordsbombere er noe vi ikke har felles med dem som mener at slike ting er greit. Jeg forstår at de kommer fra en annen kultur, men jeg tillater ikke at slike ting skjer i Norge. Dette må også nyankomne respektere.

Imamen driver med Jihad, hellig krig. Han burde heller konsentrere seg om Islam og den store og virkelige Jihad - kampen med en selv og guds bud. Det er nemlig det som er det egentlige poenget med jihad.

Filip Rygg sa...

Jeg vil si at norsk integreringspolitikk er ganske mislykket hvis store grupper spriker dramatisk i forhold til helt grunnleggende ting som feks selvmordsbombing mm. Det er ikke nok at de som kommer til Norge får en seng og litt mat. Vi har også noen verdier som må være felles.