25. nov. 2008

Nå må jobbene sikres!


Det vi så i høst av finansuro, rekordhøye pengemarkedsrenter og bankkonkurser er i ferd med få langt verre konsekvenser når nyåret starter. Allerede har mange mistet jobben, enda flere har fått permitteringsvarsler, hus tvangsselges og mange er blitt gjeldsofre. Hvis det er noe regjeringen nå må prioritere, så må det være å sikre arbeidsplassene rundt omkring i landet.

Selv får jeg nå ukentlige rapporter om bergensfirmaer som nærmer seg skifteretten. Selskaper vi før trodde var knallsolide viser seg nå å være på randen av konkurs. Mange forklarer dette med en dramatisk nedgang i antall ordre. Et tiltak som KrF ivrer for er derfor å øke de offentlige investeringene. Når man tidligere sa at man ikke kunne investere så mye pga høykonjunkturen, bør man nå innse at tiden for å øke investeringene absolutt er kommet.

Det er ganske elementært å ha et arbeid. For enkeltmennesket er det ingen god situasjon å måtte gå arbeidsledig, men også for samfunnet er dette svært uheldig. Tenk hvor lite produktivt det er å ha 100.000 på trygd, når de samme 100.000 kunne vært ute å bygd viktig offentlig infrastruktur?

Mange mister nå jobbene sine. Det fører til at en del også mister sitt hjem. I et rikt land som Norge har vi mange virkemidler for å unngå en krise, men det kan se ut til at sittende regjering ikke er særlig interessert i mottiltak. Det er synd.

PS! Lenger nede på høyre side på denne bloggen finner du en avstemning over hva man nå bør gjøre for å sikre jobbene.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Torkjell sa...

helt sant Filip!

Carl Christian sa...

du glemte valgalternativet "shoppe, shoppe, shoppe" i avstemningsboksen din.....

Filip Rygg sa...

carl christian: du har helt rett! Det burde jeg tatt med.