5. des. 2008

Hva med en jobb i barnevernet?


Eller kanskje på et sykehjem? Også i byggesaksetaten mangler vi folk. I det hele tatt er det en rekke offentlige stillinger som står ubesatte. Når finanskrisen og manglende handling fra sittende regjering fører til masse oppsigelser, er det grunn til å håpe at det i hvert fall kan komme en positiv ting ut av det: nye hoder og hender i offentlig sektor.

At noen banker har hatt finansieringsproblemer og at rentene går litt opp og ned, er peanuts sammenlignet med det som nå er i ferd med å skje i forhold til sysselsettingen. Svært mange industribedrifter har allerede sendt ut permitteringsvarsler og SSB spår 120.000 ledige til neste år. For Norge er dette alvorlig, og for de enkelte og deres familier er dette svært alvorlig.

Fotballklubbene varsler nå lønnskutt. Kanskje ikke så dumt. Steffen Iversen alene har mer enn 7 millioner i årslønn. Men dette er langt fra tilfeldig. For når bedrifter sliter, så går detten utover hele samfunnet. Både kulturen og idretten frykter nå trangere kår. Sponsormidlene vil ikke sitte så løst lengre. Derfor er det skummelt å se hvor passive regjeringen er til de mange meldingene om permitteringer og oppsigelser.

Kristin Halvorsen har flere ganger sagt at hun håper folk shopper som før. Og det gjør vi. Men julehandelen er neppe en god indikator på hvordan finanskrisen påvirker oss. Hvor mange vil ta opp lån for å pusse opp badet i 2009? Hvor mange vil våge å investere når tabloidene er fulle av dystre spådommer?

Vi får håpe at noe positivt kan komme ut av denne økonomiske krisen. La oss håpe at viktige stillinger i barnevern, eldreomsorg og skolen blir besatt. La oss også håpe at vi alle blir litt mer bevisste forbrukere. Kanskje det er finanskrisen som vil gi oss den helt nødvendige miljøhjelpen? La oss håpe.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: