7. jan. 2009

Jeg er trøtt - sånn gretten-trøtt


I dag er jeg skikkelig trøtt, sånn gretten-trøtt. Delvis kan dette skyldes at jeg har et barn som ikke ville sove i natt, fikk ikke lagt meg før i 6 tiden, men aller mest skyldes det at norske medier er fulle av løgner og svært ensidig vinkling av Midtøstenkonflikten.

Den norske legen Mads Gilbert som er politiker for partiet Rødt har blant annet sagt at sykehusene står helt uten hjelpemidler. Sannheten er i følge en annen lege, Elisabeth Dramsdahl som nå er i Sderot, at Israel har sendt inn 405 trailerlass med mat og medisiner, og nå vil det hver eneste dag være tre timers pause for å ta inn humanitær hjelp! (DagenMagazinet)

Rødt-politikeren som støttet WTC angrepet 11. september, sier også at palestinere dør fordi de ikke kan behandles på sykehusene i Gaza. Ja en del dør i kampene, men sannheten er at mange sendes over til Israel for behandling på Israelske sykehus.

En annen løgn er at Israelske soldater skal ha samlet en fattig familie på ni i Gaza og meiet dem kaldblodig ned. Sannheten er at han aldri har sett det selv og at det er rent oppspinn.

Bare i Sderot har det vært 8000 rakettnedslag de siste 8 årene. Kunne du levd med at din by konstant var truet? At dine barn alltid måtte lytte til sirenene? Når alarmen kommer har man kun 15 sekund på å være i bomberommet. Hvert hus bygges nå med egne bomberom.

Kunne du levd sånn?

Kilder: DagenMagazinet, CNN, Dagbladet, Jerusalem Post og miff.no
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

14 kommentarer:

Anonym sa...

Utdrag fra Dagbladet: Israel hindrer fremdeles Dagbladets reportere og alle andre internasjonale pressefolk i å rapportere om krigshandlingene i Gaza, ved å stoppe journalistene på grensa. Praksisen er fordømt av medieorganisasjoner i hele verden, og den internasjonale journalistforeningen IFJ mener israelske myndigheter nå begår daglige, grunnleggende brudd på pressefriheten.


Og hvilken rett har et land å nekte presse??? Ikke rart det blir fremstillt værre enn hva det er når israel nekter reportere tilgang. Dine skriverier sier mye om hvor du står politisk. Jeg er hverken enig eller uenig, men liker ikke fremstillingen din.

Anonym sa...

Så sant så sant. Hadde bare Hamas ikke skutt på vestlig presse slik at de kunne kommet seg inn og rapportert hva som virkelig skjedde. Kanskje det er en grunn til at nettopp Gilbert og Fosse kom inn på Gazastripen, og ikke nøytrale folk? Hva har Hamas å skjule? At de faktisk gjemte seg på en FN skole? Og skjøt mot Israelske styrker derfra? Hvem husker ikke "bombingen" av ambulanser i libanon. ren bløff det også, propaganda er man gode på i pallywood. 8000 raketter er grunnen til denne krigen, og det er ikke Israel som har sendt dem inn over seg selv, det er Hamas og andre terrororganisasjoner på Gaza som har gjort. Det er dem man må legge hovedansvaret på! Men man må jo ikke kritisere Hamas, det ville jo vært.. rett?

Anonym sa...

Så at Israel nekter innreise for vestlig presse har ingenting med saken å gjøre?

Anonym sa...

Jeg er så trøtt av at kristne aldri tar med seg de religiøse arguemntene for deres israel-støtte, ut av menigheten og ut i det offentlige rom. Deres nesegruse støtte til apartheidpolitikken og krigen som føres av verdens 5. største militæmakt (+ atomvåpen), framstår for meg som komplett absurd. Men nå er vi jo mange som ikke holder deres nivå på bibelkjennskap.

Så om jeg skal forstå dere israelvenner, da er dere nødt til å formidle de religiøse argumentene. Fillip, du er herved utfordra!

Anonym sa...

Hvordan kan du vite hvor mye ressurser som finnes på sykehusene i Gaza? Bedre enn en lege som jobber der? Hvordan kan du vite at en lege på andre siden av grensen vet Sannheten mens en lege på sykehuset lyver?

Det at Israel nå presses til å slippe inn humanitær hjelp er vel nettopp et resultat av rapportene fra de få som har sluppet inn i Gaza.

Synes det er frekt av deg å kalle deg kristen når du på denne måten kritiserer og mistenkeliggjør personer som risikerer sine egne liv for å hjelpe andre.

Anonym sa...

Det er lett å skape sin egen virkelighet når man sitter på den feite ræva si i Norge og kan linke frem og tilbake i tid og ta utsagn ut av sin kontekst, eller hva? Mens Gilbert har sagt at terrorister har like stor rett til å angripe amerikanske sivile som USA har til å angripe fattige sivile i fattige land, altså i utgangspunktet ingen, så støtter du Israels voldtekt av Gaza. Når du så prøver å fremstille Israel som en humanitær stormakt som slipper inn humanitær hjelp (etter x antall dager med bomberegn over Gaaza) så blir jeg bare kvalm. Mads Gilbert står på og redder liv, du forsøker å mele din egen kake i denne bloggen.

Forøvrig så går du på den samme bommerten som Siv Jensen. At Gilbert er medlem av Rødt fratar ikke ham noe troverdighet, selv om du i din sentrumsvirkelighet innbiller deg det.

Gilbert gjør mye mer for menneskeheten enn samtlige feite stortingspolitikere som støtter Israels forbrytelser mot menneskeheten.

Dan Aksel sa...

Det er sterkt provoserende hvor mye propaganda fra palestinavennene som blir trykket.

Unknown sa...

Jeg kan kjøpe argumentene dine om norske medider ut fra ditt ståsted.Det er fult mulig at norske medier har en noe ensidig dekning av konflikten i Midtøsten. Det er også mulig at man fra ditt ståsted kan oppleve at mange reportere sympatiserer med venstresiden i Norsk politikk, men det er en ganske voldsom beskyldning å komme med fra en kommende stortings politiker å hevde at norske medier er fulle av løgn. Å komme med slike påstander krever i det minste ekstremt gode kilder som påpeker disse løgnene.

Jeg kan forstå at det for en Krf-politiker og verdi konservativ kan virke provoserende at en tidligere akp-mler og nå aktivt medlem av partiet Rødt har muligheten til å komme med sine synspunkter knyttet til konflikten i beste sendetid, men å hevde at han er en løgner på grunnlag av hans politiske ståsted er et ganske stort steg.

Jeg ser at du for å underbygge denne påstanden visert til en annen lege i området Elisabeth Dramsdhal som for tiden holder til i Sderot. Sist jeg sjekket var Sderot en by i Israel og ikke i på Vestbredden. Dette betyr ikke at Dramsdhal lyver, men at hun på lik linje med Mads Gilbert opplever hendelsene ut fra sitt ståsted. For Dramsdhal betyr dette fra den Israelske siden av fronten, og ikke minst fra den Isrelske siden av muren rund Vestbredden.

Du påpeker også at man nå har sendt inn 405 lastebillass med hjelp til Vestbredden. Dette betyr ikke at man dekker behovet for mat og medisiner i området, det innebærer at man sender inn 405 lastebil lass med hjelp i et område med preket behov for hjelp. At Israel er villig til å innføre en tre timers daglig pause i krigføringen for å få inn humanitær hjelp, betyr ikke at Israel tar ansvar, det betyr at det er en prekær humanitær situasjon på Vestbredden som er et resultat av både den palestinske og Israelske militære aktiviteten. Viss dette er et tegn på at Israel tar ansvar for den humanitære situasjonen på Vestbredden så må vi stille oss spørsmålet om hvorfor man da fra denne fronte så lenge har hevdet at det ikke finner sted noen humaniter krise? Og viss vi anerkjenner at det gjør det, innebærer ikke det at Mads Gilbert har hatt rett i noen av sine påstander om at det er en prekær humanitær situasjon inne på Vestbredden?

At du trekker fram påstander du mener er løgn og belegger dem med nye påstander for så vidt uten belegg tilfører ikke denne debatten som du selv har etterspurt noen nye verdier eller noen nye synspunkt.

At Sderot er under konstant angrep er ikke noe man kan godta, og svaret på om man kan leve slik er selvfølgelig nei. Men som jeg tidligere har skrevet så er det noen spørsmål vi må stille oss. Er måten Israel og verden ser på denne konflikten noe fruktbar, kan vi opprette varig fred og stabilitet gjennom en militær løsning? Kan varig fred dikteres gjennom israelske bomber, eller palestinske raketter? Jeg kan svare for meg selv, nei jeg tror ikke varig fred kan dikteres med våpenmakt.
Vi må huske på at en urett forsvarer eller rettferdiggjør ikke en annen urett.

For å bygge fred i dette området er det opp til den sterkeste parten i konflikten å se på om det finnes andre løsninger som kan bringe mer stabilitet og sikkerhet. Det ligger til den sterkeste parten å ta føringen for hvilke utvikling man ønsker.

Avslutningsvis vil jeg påpeke selv om du føler frustrasjon over at norske medier tar side, så hjelper det ikke å henvise til andre norske medier som tar like sterk side for den annen part for å bevise denne påstanden.

FR sa...

til flere som reagerer på at jeg er ensidig; Det er selvsagt ikke slik at Israel gjør alt rett, overhodet ikke. Ingen nasjon gjør det. Men for meg er det veldig provoserende at Mads Gilbert slipper til med ting som er ren løgn i norske medier. Ingen andre kilder blir brukt. Og det finnes. Det er en rekke internasjonelle leger/helsepersonell i Gaza.

Ja det er en drøy påstand om at flere norske medier trykker løgn. Men det mener jeg fortsatt. Ikke fordi jeg vil lage en tabloid bloggpost, men fordi jeg er oppriktig engasjert. Denne type ensidighet er grovt urettferdig og svært misvisende. Å bruke en lege som støtter terror, som sannhetsvitne er ganske vanvittig. Hvilken troverdighet kan han ha?

Anonym sa...

Siden du tror på Gud og jesus og hele pakka

Gud vil ikke la deg sove fordi du støtter massakrer på barn

Tore Sinding Bekkedal sa...

Du sier at han støttet WTC, det er en løgn. Han sa at terrorister har like stor rett til å angripe sivile som USA har.

Anonym sa...

det filip rygg her skriver kan ikke bli tatt seriøst av noen. han grenser mot det rasistiske: På den ene siden frotser han i de mest ekstreme eksemplene på anti isrealsk og antismeittiske snutter han han kan finne på utube og legger alle oss andre som er kritiske til israels politikk mot den befolkningen de okkuperer i samme bås som disse. fra mats gilbert og folk i rødt som er uttalt ateister til moderate i hans eget parti. på den andre siden kommer han ikke en gang med en avklaring av forholdet mellom sitt religiøse ståsted og sin steinharde israelstøtte. er det slik at filip rygg støtter israel på grunn av at han tror at jesus kommer tilbake i israel når muslimene er overvunnet? det er et vanlig syn i hans religiøse kretser, og dette må avklares før han på noen som helst måte kan tas seriøst. for er dette tilfelle må han plasseres i samme bås som en hvilken som helst ekstremistisk alqaida-støttespiller. filip dette må du avklare ellers kan du bare slutte å blogge om temaet.

og angående mats gilbert: eneste grunnen til at han får så stort spillerom i media er fordi israel nekter noen andre reportere inn i området. har rygg tenkt på at det kan være interesse for både blant hardlinere i hamas og i israel at bare ekstreme synspunkt kommer til orde? hvorfor skulle ellers israel som eneste demokrati i midtøsten nektet media tilgang i krigføringen sin? jeg tror det er noen i teheran og i jerusalem som koser seg ordentlig både over krisen og over slike stupide reaksjoner som dine like kommer med.

Anonym sa...

Heisann! Sitter her og leser bloggen din og blir ikke imponert over de meningene du forfekter. Bare trist, egentlig. Og så leser jeg kommentarene på denne posten. Jeg synes du skal bite deg merke i kommentaren fra Bjarne. Den kommentaren er meget bra. Ut fra DITT ståsted kjøper også jeg argumentene dine, men ditt ståsted er så fjernt fra mitt, og det er derfor din blogg gjør meg trist, og denne posten gjør meg også trøtt, slik som du var da du skrev den, og kanskje også er nå, hva vet jeg. Du kan ikke på noen måte vite hva Mads Gilbert og kompanjongen(e) hans står oppe i. Du kan ikke på noen måte si at han lyver. Det har du ingen forutsetning for å si. At han er fra Partiet Rødt er helt uvedkommende når det gjelder det arbeidet som blir gjort blant trengende mennesker. Tenk heller i de baner. Vær glad for at noen hjelper. At noen får komme inn å hjelpe. Ikke vær så fanatisk sort-hvit i tankegangen. Se at det finnes nyanser her ute. Det blir så naivt ellers.

Unknown sa...

jeg ser jeg må korrigere meg selv, har konsekvent referert til Vestbredden, men det er jo i Gaza konflikten pågår. Regner med at det har vært klart at jeg har ment Gaza og ikke Vestbredden, men best å påpeke det.