24. feb. 2009

Jeg er forelska
...aller mest i kona, men også i KrFs politikk. Går det an, tenker du sikkert nå. Ja, det går an. For KrFs politikk er så anereledes all annen politikk. I stedet for å handle om økomiske systemer og termer, handler all vår politikk om at samfunnet er til for mennesket. Mennesket har en ukrenkelig verdi, nestekjærlighetsbudet forplikter oss til å hjelpe og forvalteransvaret sikrer at våre barnebarns barn får en jordklode også de kan leve på. Er det rart jeg er forelska?

Valgkampen er begynt, og den skal KrF bruke til å gjøre flest mulig godt kjent med nettopp vår politikk og våre kandidater. Det handler ikke om å selge inn et budskap eller å sminke seg før et valg. For KrF handler valgkampen om å gjøre velgerne trygge på de kandidater som har fått tillitt i nominasjonsprosessene. Selv reiser jeg rundt for å lytte og for å formidle at KrF lanserer en tredje vei.

Det handler verken om sosialisme eller markedsliberalisme. Det handler om verdier. Om livskvalitet og om et ukrenkelig menneskeverd. Vi tror Norge er gitt mye for å kunne gi mye. De enorme ressursene Norge har fått, kan og bør brukes til å hjelpe fattige mennesker hjemme og ute. Kunnskapen vi nå har om klimaendringene, må få oss til å ta forvalteransvaret alvorlig.

Dagfinn Høybråten har mange ganger minnet oss om at "politikk er å tjene våre medmennesker". Jeg kunne ikke vært mer enig. Med et slikt grunnlag blir krisepakker for voldtatte kvinner, for barn som blir mobbet og for utviklingshemmede, langt viktigere en finanskrisepakker.

Jeg er takknemlig for muligheten til å kjempe for en politikk som er anerledes. Jeg håper at enda flere har lyst til å gjøre det sammen med meg og 37.000 andre KrF-medlemmer. Visste du at KrF er Norges nest største parti målt i antall medlemmer?


Hvis du vil melde deg inn, være med å kjempe for en annen politikk, for en tredje vei, da trykker du her! Send meg gjerne også spørsmål og tips om saker. Selv jeg som politiker har skjønt at vi har fått to ører og bare en munn :).
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

13 kommentarer:

Anonym sa...

Men herregud da. skjønner du ingen ting, jævla tard. Det som gjør forskjellene mellom sosialisme og markedsliberalisme er jo nettop VERDIER!?! Det funker ikke å sitte på wikipedia og høre på bestefars fortellinger vettu

Filip Rygg sa...

anonym: hvilke fortellinger? er spent.

Ella sa...

Det er ikke vanskelig å glede seg til valgkamp nå vi skal jobbe for at samfunnet skal preges av disse verdiene. Gleder oss til å se deg på tinget, Filip.

Einar B. sa...

Bra kona di fremdeles går foran politikken...;-P!

Kristin Fauskanger Ekberg sa...

Eg og er forelska i KrF sin politikk;)

Filip Rygg sa...

Ella: takk for hyggelig hilsen. Må også si jeg trives inne på bloggen din, mange interessante og morsomme bloggposter!

Einar: Ja det skal du være helt sikker på ! :)

Anonym sa...

"Det handler verken om sosialisme eller markedsliberalisme. Det handler om verdier. Vi tror Norge er gitt mye for å kunne gi mye."

Har du falt og slått deg? Det du sier er selvmotsigende...

Johanne sa...

Vel, ''verdiene'' Krf snakker om funket kanskje på 1800-tallet.

Filip Rygg sa...

Johanne: Hva fungerer dårlig idag, som KrF nå fremhever?

Tommy sa...

Jeg har sansen for KrF på mange områder.

Politikken som står hjertet nær er ikke så langt unna og håper selvsagt på et godt borgelig samarbeid de neste årene.

Jeg sa...

Jeg oppfatter mye av KRFs verdier som nyinnpakning av gammelt totalitær intoleranse og manglende evne til å sette seg inn i medmenneskers enkeltsituasjoner - med utgangspunkt i dogmatisk selvopphøyelse fra primitiv sekterisk propaganda rundt den ultimate straff og belønning.

Selvsagt kjemper andre politikere for verdier også, men dette er vel også sagt ut i fra det samme selvopphøyde perspektivet.

Filip Rygg sa...

Tommy: det skal du ikke se bort i fra

Jeg sa: trist at du opplever KrF på den måten, håper du kan være villig til å sette deg litt mer inn hva KrF står for og hvem som representerer KrF, da vil du nok få et ganske så annet syn.

Jeg sa...

Jeg er klar over at det var en spissformulering og karikaturbilde av bra folk, men likevel mener jeg det er en viss sannhet i det. Visse hensyn opphøyes over andre ut i fra en Bibelsk mal. Selv om mange av Jesu prinsipper er bra og konstruktive, er kristendommen også formet av stridigheter, sekterisme, primitiv stammekultur, totalitær styreform etc. Når slikt pakkes inn i glanspapir og presenteres som opphøyd over andres verdier gir det meg en kvalm følelse.