25. feb. 2009

Jeg er (også) en "rekkehusgutt"


På førstesiden til en av tabloidene i dag kan vi lese om en rekkehusgutt som kapret prinsessen i Sverige. Du verden. Minner veldig om meg selv. Jeg også har vokst opp i et rekkehus(blant annet) og jeg har(til tross for det) kapret min prinsesse. Men jeg må jo le, er det virkelig det som er mest interessant i dag? At en som har bodd i et rekkehus nå skal gifte seg med en kongelig. Litt av et nyhetsscoop!

Jeg har ingen problem med å forstå at mange liker nyheter fra kongehuset. Men når mennesker er drevet på flukt og drept i massevis i Sri Lanka, overgrepene i Kongo fortsetter og 8000 kvinner i Norge blir voldtatt hvert år, ja da kunne jeg tenke meg en annen nyhet på førstesiden, enn at Daniel Westling har bodd i rekkehus.

Det er unektelig skremmende at nyheter fra områder langt vekke, har svært vanskelig for å nå igjennom lydmuren her hjemme. Samtidig så kan man vel kanskje også være glad for at det av og til er noen "glad-saker" på trykk. :)

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat idag. Bloggurat er en interessant bloggtjeneste som anbefales dersom du også blogger!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Marit sa...

Helt enig i at medias fokus kan være litt feil noen ganger. Saker som berører mange tusen mennesker som for eks det som skjer i Kongo, får noen få dagers oppmerksomhet og så tar de små ganske uviktige sakene fokuset vårt igjen. Men det er kanskje ikke media sin feil, de skriver jo bare om det som interreserer flertallet av den norske befolkningen...?

Filip Rygg sa...

Du har nok et poeng! Samtidig lever jeg i en (kanskje naiv) tro at media påvirker interessene våre. Mer skriverier om det som virkelig er viktig, ville kanskje også økt interessen og engasjementet til oss alle.

GeirS sa...

Førstesiden av VG sier at de nå drømmer om å få barn. Vi får vel alle detaljer etter hvert. Første rapportasje er den som gir oss informasjon om at svenskeknugen nå har fortalt dem at de må gjøre noe helt annet enn å drømme for å få barn.

Anonym sa...

"Rekkehusgutten" står det i dagens VG om Daniel Westling. Ikke at det gjør noe å være oppvokst i et rekkehus, men Daniel er altså IKKE det! Han er oppvokst i en ganske bra villa - faren var jo sosialsjef - og villaen var endatil avbildet i VG i dag. Så hvorfor "rekkehusgutten" på den ene siden, og så pryder man den andre siden med bilde av villaen som han er oppvokst i.............????? Ganske pussig.

Filip Rygg sa...

GeirS: :)

Anonym: det fikk ikke jeg sett! Men da får jeg være rekkehusgutt alene, jeg da.. :)