8. juni 2009

Gratis omsorg, ikke gratis heroin




Vi må handle!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

guest sa...

nå er det faktisk sånn at de fleste dødsfalla skyldes urein heroin og/eller overdose.
med sprøyterom og gratis/billig heroin har rusavhengige faktisk en mulighet for å leve et "normalt" liv uten å måtte ty til ulovligheter som foreksempel prostitusjon.

Filip Rygg sa...

Jeg er ikke enig i at bildet er så enkelt, men jeg kan være enig i at det finens positive sider ved både legalisering og statlig utdeling. Men selv om det finnes positive sider ved dårlige løsninger, så er ikke det aktuelt for meg å velge, når vi har langt bedre alternativer.
 
Ingen andre pasientgrupper blir behandlet slik de rusavhengige. At vi nå diskuterer utdeling av gift sier litt om hvordan samfunnet ser på de rusavhengige. Jeg skjønner at det ligger en god tanke bak, men jeg mener oppriktig at forslaget er skremmende.

eksknarker sa...

som en eksjunkie så er jeg av den oppfatning at kun de som faktisk har vært i den evt målgruppen for gratis utdeling av heroin burde kunne uttale som oom temaet. alle andre synser og mener med de merkeligste motiver og med komplett mangel på forståelse for hvordan livet faktisk er for de aller aller mest utstlåtte. virker som det er ideologi mer enn realitetsforståelse som styrer folks meninger.

Filip Rygg sa...

Det stiller jeg meg uforstående til. Mener du man må ha hatt kreft for å kunne mene noe om kreftbehandling? Mener du man må ha kjørt i fylla for å kunne mene noe om fyllekjøring? Selvsagt må man lytte til de som er berørt, enten som rusavhengig, pårørende eller fagfolk. Men det blir veldig rart hvis alle andre skal ekskluderes fra debatten. 
  
Hvis man først legger vekt på hva de rusavhengige selv ønsker, så har jeg ennå til gode å treffe en som heller vil ha legalisering enn behandling. Og jeg har spurt en god del. Men det er ikke vitenskapelig.

Gjest sa...

At narkotikaen er forferdelig og at den har ført med seg utallige dødsall (jeg husker flere kjente) og mye mafiakriminalitet med utbetalinger til terrorister på toppen, ja det er vi alle enige om, men når jeg hører på særlig KrF så virker dere så svart/hvitt i tenkningen, uten at jeg dermed tar stilling til utdeling av heroin.
 
Hva med å lese bladene som de narkomane selger i Oslo og Bergen? De vil gi deg bedre perspektiv, tror jeg.