26. mar. 2013

Topp 10 - useriøse og usaklige sitater innen byggesak


Vi hører mye forskjellig i arbeidet med byutvikling i Bergen. Noen innspill/ytringer er svært usaklige, men det meste er nyttig og viktig informasjon. Her får du den første sorten. Til tross for at sitatene er anonymisert er de ellers  autentiske.

1. Naboen min er en "kommunetopp", så da får jeg aldri gjennom mitt prosjekt. (Naboen din kan gjerne være Kongen, men saken skal uansett behandles saklig etter plan og bygningsloven)

2. Saksbehandleren kroppsvekt gjør at han ikke orker gå mellom byggene mine, og da får jeg avslag. (Takk for samtalen, den avsluttes nå.)

3. Hvis du ordner denne saken, skal du få noe ekstra fint til jul. (Seriøst? Er det fortsatt noen som tror at politikere tar i mot gaver? Velkommen til 2013!)

4. Å kreve utbyggingsavtaler er det samme som bestikkelser. (Nei, utbyggingsavtaler er utbyggerens selvsagte bidrag til infrastrukturen i området man selv bygger ut i.)

5. Jeg går til pressen! (Kanskje ikke så useriøst, men siden dette blir sagt mange ganger hver eneste uke er jeg fortsatt forbløffet over hvor mange som mener at det skal endre sakens utfall)

6. "TV2 hjelper deg" lover kjøre saken hvis jeg ikke får bygge. (Gi meg heller et godt argument for byggingen.)

7. Hvis jeg ikke får gjennom byggesaken kan du få liv på samvittigheten. (Ikke veldig morsomt, bare tragisk.)

8. Jeg har tidligere spilt på Brann. (Ok, kult, men det er svært lite nyttig informasjon for byggesaken.)

9. I Bibelen står det.... (Selv om jeg representerer KrF, foretrekker vi fortsatt argumenter knyttet til plan- og bygningsloven.)

10. Hvis ikke dere samarbeider bedre, så skal vi stenge turveiene på eiendommen vår. (Nei, trusler fungerer ikke.)

Håper du ser at dette ikke det representerer flertallet av henvendelsene. Absolutt ikke! De aller fleste er nemlig svært seriøse og gode. Og har du seriøse innspill er du hjertelig velkommen til å ringe meg, evt ta et møte. Uten dine og andre innspill blir Bergen dårligere på byutvikling.

God påske!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Karl sa...

Haha, her var det mye rart, ja!