14. jan. 2007


1 Sahajarasa Mathusan (1)
2 Uthayakumar Tharshika (1)
3 Kuhan Thayalan (2)
4 Vijay Vinoyan (4)
5 Alvin Vtithusa (4)
6 Vijayan Tharshini (8)
7 Pavalam Jameson (12)
8 Anthoni Sathiyapillai (26)
9 Uthayakumar Malini (27)
10 Kuhan Valestina (30)
11 Alvin Ananthi (32)
12 Vijayan Vijitha (35)
13 Arulampalam Kuhan (36)
14 Uthayakumar (55)
15 Anthinipillai Irasakumary (57)
alder i parantes

Du har akkurat lest en liste over de omkomne i angrepet på nok en landsby (Padahuthurai) bestående av tamiler i Sri Lanka. Som du ser er 7 av disse barn. Talspersonen for det Sri Lankiske militæret hevder at landsbyen bestående av "enkle" fiskere var et sted med barnesoldater. Men angrepet som fant sted den 2. jan 2007 er ikke det, det er nok et brutalt angrep på uskyldige barn og voksne. Nå må vi engasjere oss.
Konflikten i Sri Lanka er vel kjent for mange. Vår egen utviklingsminister, Erik Solheim har engasjert seg i fredsprosessen og der han har nok opplevd litt av hvert. Selv har jeg blitt kjent med flere tamiler i Bergen som gjør det de kan for å kjempe mot den grove urettferdigheten tamilene i sitt hjemland blir utsatt for. Trolig er redningen for tamilene at nettopp deres utvandrede slektninger og venner, gjør det de kan for å få verdenssamfunnet til å våkne.

Verdenssamfunnet må gripe inn. Ingen konflikter har et enkelt svar. Men det finnes alltid noen enkle svar; drap og angrep på sivile er uakseptabelt! Norge har en viktig jobb gjennom utviklingsministeren, men de siste dagers hendelser viser med all tydelighet at et fortsatt engasjement er svært viktig. Saken bør også tas opp i FNs organer. Norge bør gå foran i front, men helst ikke alene.

Les rapporten om angrepet på Padahuthurai skrevet av Child Protection Authority her!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: