13. jan. 2007


Stakkars Fedje!! - men hva var det vi sa?
Så skjedde det mange Hordalandspolitikere fryktet. Skipet Server gikk igår på grunn og i dag brakk skipet i to der den største oljetanken lå. Kanskje 300 tonn. Det pågår nå en desperat kamp. Like ved siden har vi et unikt fuglereservat med 200 spesielle arter. Hva var det vi sa?

Det bor 650 mennesker på øyen Fedje, en av Hordalands minste kommuner. Hoved-depoet for oljevern ble i 2004 lagt ned og flyttet til Florø. Nå må det være ganske åpenbart at depoet på gjenetableres.Skal det gå skip med så mange potensielle utslippskilder så er man nødt til å ha en tilfredsstillende beredskap.

Til slutt kan man jo også spørre seg om ikke det er på tide med en gedigen miljøomlegging for skipsfarten. Hvorfor skal skip gå på sterkt forurensende olje? Vi har teknologi for hydrogen-skip og det er allerede en rekke miljøvennlige gass drevne skip og ferger.

FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men stemte ikke KrF i mot depoet? det var vel kun frp og ap som ville at fedje skulle ha det...

FR sa...

Hei! Har sjekket litt opp i dette nå. Pinlig nok så har du rett i at det var den borgelig regjeringen som flyttet depoet. Nå har etter det jeg skjønner, stortingspolitikerne fra h og krf signalisert at de har snudd. Som lokalpolitiker har jeg alltid ment at Fedje var riktig plassering. Men det er kanskje ikke en debatt om plassering dette her. Det burde gjerne heller være en debatt om man ikke OGSÅ skal ha et depo på Fejde. Hvorfor velge? Kysten er jo det mest verdifulle vi har...

Anonym sa...

Her lukter det mer populisme.

Fedje er jo omtrent det stedet på kysten med best beredskap idag.

Den største trusselen er russiske oljetankere som går langs hele kysten. Bør ikke depotene da plasseres slik at de gir best dekning for hele kysten? Det var ihvertfall begrunnelsen for flyttingen til Florø.

Eller så kan man kreve mest mulig dekning til sitt eget hjemfylke, evt der det er mediadekning for øyeblikket.