31. jan. 2007

-Bergen må kutte 30%


Pressemelding:

-Regjeringens tafatte klimapolitikk tvinger nå kommunene til å ta et selvstendig ansvar langt utover det man tidligere har gjort, sier førstekandidat for Bergen KrF, Filip Rygg. Forurensende gasskraftverk, nei til grønne sertifikat og manglende målsetninger er noe av det han trekker frem. –Som bypolitikere er vi helt nødt til å ta et konkret ansvar, Bergen bør derfor forplikte seg til å kutte minst 30% av kommunens klimagassutslipp innen 2020.

EU i sin helhet og en rekke medlemsland har vedtatt offensive målsetninger for kraftige reduksjoner i egne klimagassutslipp. Land som økonomisk sett har dårligere forutsetninger enn Norge er kommet svært langt i sine kutt.

Konkrete tiltak for Bergen må være:
- miljøvennelige alternativer(for eksempel bioetanol) ved alle fyllestasjoner
- utbyggingen av et helhetlig bybanenett
- intensivering av arbeidet med trebyen Bergen
- miljøtiltak i Bergen havn
- strengere miljøkrav til Flesland
- gass- og hydrogendrevne nye busser
- energifond som gir støtte til nye energikilder

-Bergen klarer ikke klimautfordringene alene, statlige myndigheter må inn med finansiering for både bybane og en høyhastighetsbane, men kommunen må ta et selvstendig ansvar for å sikre fremdrift, sier Rygg. –Det er pinlig å se at nær sagt alle land i Europa er mer offensive enn rike Norge. Vi har et felles ansvar for å ta vare på jorda. Miljø er et verdivalg som må tas i dag.

For mer info:
91849610 / 55566415
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

ENIG!!

Anonym sa...

Sant nok!
Men gass og hydrogenbusser har knapt noen effekt - særlig ikke i det globale miljøregnskapet. Hvorfor ikke heller komplettere bybanenettet med en utstrakt satsing på trolleybusser?