27. feb. 2007

Fredagsbønn på Torgallmeningen


Muslimene i Bergen skal inn i nye lokaler, men pga at de nye lokalene ikke er helt ferdige ”truer” de nå med at de skal ta fredagsbønnen på Torgallmeningen dersom ikke de får et annet sted. For meg må folk få be hvor de enn vil så lenge de ikke plager andre. Men hvorfor i alle dager løser ikke menigheten Bergen Moské dette selv?

Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Bergen, Pål Hafstad Thorsen har engasjert seg i saken. Han mener byrådet må vise samme iver for å hjelpe Bergen Moske som man viste da Buekorpsmuseet manglet tilfredsstillende brannsikring. Forskjellen er jo bare at museet skulle fortsette å være der, moskeen skal flytte! Hvorfor bruke 165 000,- på brannsikring av et bygg som skal fraflyttes?

La det være sagt: mitt inntryk av Bergen Moske og de som er aktive der er, er utelukkende positivt. Jeg håper saken løser seg, men jeg stusser på dagens medieoppslag. Som Bergens Avisen selv skriver ”Møtelokalet er åpent for både kvinner og menn, men de oppholder seg i sperarate rom, slik Koranen gir pålegg om.” Hvordan løser man dette på Torgallmeningen?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Sturla sa...

1. Kan ikke muslimene evt. bekoste brannsikringen selv?
2. På Torgallmenningen kan de vel gjøre som de gjør andre steder: Bruker kvinner og barn som levende skjold mot de som kommer til å protestere mot bønnemøtet. Kanskje de minste kan kaste noen steiner også?
Fra spøk til revolver: Burka kan vel brukes, slik at man slik sett er i forskjellige "rom"?

Mathias sa...

Det er jo ikke noe problem å skille kvinner og menn. Kvinnene kan stå på høyreside og menne på venstreside, så kan man ha en passage på ca. 5 meter mellom dem. Det er ikke noe påbud om noe fysisk skille såvidt jeg vet.