18. jul. 2007

Jeg har provosert noen rød-grønne mennesker


I forbindelse med lanseringen av 14 punkt som de rød-grønne partiene i Bergen(SV, RV, AP og SP) var enige om kom jeg med noen ganske trøtte kommentarer(om jeg skal si det selv) til bergenspressen. Jeg sa noe sånnt som at dette var søvnig og kjedelig lesning. Kommentaren fikk en notis størrelse i både BA og BT. Men dette har tydeligvis provosert. Jeg får mail, leserinnlegg og masse rare utspill mot meg. Hvorfor er dette så sårt?
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Erlend K sa...

Kanskje de egentlig føler det selv også, og at du altså har truffet et ømt punkt..? Er vel en klassisk reaksjon på at en blir konfrontert med egne svake punkter, at en da går i forsvarsposisjon...

Espen Edvardsen sa...

Håper ikke du blir trakasert av noen av mine partikamerater. Da er det bare å sende en liste så skal vi rydde opp :-)

Men jeg synes kommentaren din til de 14 punktene ikke var noe skikkelig svar. For å være konkret, så har jeg to kritiske innvendinger:
1) Du glatter over vesentlige reelle politiske uenigheter. Det gjelder f.eks. salg av kommunal eiendom. Og kravet om kollektivfelt. Det er mulig dette kjeder deg, men det er vesentlige uenigheter som store grupper i de bergenske samfunn er opptatt av.

2) Med å bruke ord som visjonsløst og kjedelig, så lar du alstå være å kommentere. Og gjør deg heller til en over-politiker. Og på samme måte som Frp. sprer du generell politikkforakt.

Gå nå heller inn i debatten om sakene!

Med ønske om en god valgkamp, og et valgresulat som fortjent :-)

Filip Rygg sa...

Hei Espen!

Jeg står fast ved at de 14 punktene var visjonsløse og kjedelige. Jeg håper folk foretrekker ærlige kommentarer. Så lenge vi sier sannheten så er jeg av den oppfatning av at det ikke sprer politikerforakt, tvert i mot.

Kravet om kollektivfelt er de aller fleste partiene prinsipielt enige i. Bystyret har vedtatt det en rekke ganger, men så har vi blitt stoppet av veimyndighetene og politiet. Det som har blitt tabloidisert i bergenspressen er feks Åsaneveien. Her vet vi alle at selv ikke Ap vil stemme for å ta vekk et felt. Da får vi det komplette kaos. Men selvsagt må vi ha egne kollektivfelt/traseer på alle innfartsårer.

I forhold til kommunal eiendom så er det heller ikke store politiske skillelinjer. Hvilke selskaper har man tenkt på? KrF har sagt nei til nedsalg i Fløibanen og BKK.

Jeg ønsker meg en sterk venstreside i Bergen. Det trenger den politiske debatten. Det er derfor svært skuffende å lese de 14 punktene som de rød-grønne i Bergen presenterte.