26. jul. 2007

Våger vi?


Kurt Oddekalv, kjent miljøkriger her i vest mener vi trenger en "Høybråten" i miljøpolitikken. Da henviser han til KrFs partileders handlekraft i arbeidet med røykeloven. Jeg er enig med Oddekalv i det. Vi trenger uredde politikere som tar skikkelige grep i miljøpolitikken. Vi trenger konkrete tiltak. KrF har presentert mange. Har du noen forslag?

Les saken med Oddekalv på klimafokus.no
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

1. steng bryggen for trafikk
2. bygg bybane til sotra
3. flytt flyplassen og si nei til rullebane 2
4. konkurranseutsett Tide

Joar sa...

neineinei, anonymous, det går ikke jeg er bare enig med deg til det siste forslaget dit, men de tre første er helt tåpelige.
Hvorfor skal trafikken stanses via bryggen? Hadde det vært opp til deg så skulle vel Bergen vært Norges svar venezia, uten noe trafikk som helst.

Når det gjelder bybanen så blir den nokså dyr bare å ha den over hele Bergen kommune. Hvor høy ligger prislappen på Filip for at bybanen skal gå til alle Bergens bydeler?

Flytte flyplassen er også et dumt forslag, la den være der den er i dag og bygg gjerne en ny rullebane hvis det er det som trengs. Takk

Filip Rygg sa...

anonymous: mye interessant der, punkt 1 og 2 er en del av KrFs politikk allerede. Punkt 3 er noe vi vil utrede og punkt 4 synes jeg høres fornuftig og riktig ut(men nå vil fylkeskommunen få ansvaret for kollektivtrafikken)

joar: prislappen for sentrum-Nesttun er på 1.7 mrd. Bybane til alle bydeler vil kanskje koste 15 mrd? Det er veldig vanskelig å si. Men ting må tas ettapevis. Det er vel så dyrt å bygge vei, men det har vi gjort i massevis veldig, veldig lenge. Nå må satse på fremtid!

Joar sa...

Hei Filip og takk for svar :)
Vel 1,7 mrd kroner er etter min mening dyrt det, men 15 mrd kroner for å koble bybanen til alle bydelene, Filip, det er vel et beløp som tilsvarer flere års kommunebudsjett, for er det kommunen eller staten som skal dekke regningen til bybanen?
Jeg er redd kommunen nødig vil klare det med tanke på at det må holdes balanse i budsjettet.

Men jeg støtter bybanen helt klart, men hva er egentlig meningen med at bybanen skal ha rute til alle bydelene i Bergen? Det fins jo bussruter i dag. Og vil det ikke koste mye å drive bybanen og. Jeg vet det er bra for miljøet i Bergen og begrense trafikken.

Til slutt: Filip du er utrolig dyktig og Bergen trenger deg :)
Du kommer med mange gode ideer for Bergen som byen vil absolutt trenge, jeg håper Bergen by beholder deg som politiker til du ihvertfall blir 67 ;)