8. jun. 2008

Klart flertall for kontantstøtte


En meningsmåling Sentio har gjort for KrF viser at det kun er flertall mot kontantstøtte i partiene Ap og SV. I resten av partiene ønsker man kontantstøtte. Flere partier er sånn sett i utakt med egne velgere når de kritiserer KrFs forslag om kommunal kontantstøtte*. For KrF er ikke disse tallene overraskende, tvert i mot, alle tilbakemeldinger viser at foreldre ønsker mer valgfrihet, ikke mindre. Foreldre ønsker mer tid med egne barn, ikke mindre.

Undersøkelsen viser altså at 55,5 prosent av befolkningen mener at kontantstøtten bør beholdes som i dag eller styrkes. 35,7 prosent vil fjerne ordningen, mens 8,7 prosent svarer vet ikke. Hvis man hadde lagt inn forutsetningene som Bergen KrF har lagt, nemlig at ordningen ikke vil koste kommunen noe, ja da er det grunn til å tro at støtten til kontantstøtten ville vært enda større.

I går var KrF'ere over hele landet på stands for å dele ut brosjyrer med teksten: "Barna ønsker seg mer tid". Responsen var veldig god. Selv var jeg så vidt innom Bergenhus KrFs stands på Torgallmeningen, det var veldig gøy. Gule hjerteballonger preget bybildet og såpeboblene strømmet på. All ære til lokallaget for god kreativitet!

De neste ukene og månendene vil bli brukt på å søke politisk gjennomslag for forslaget om kommunal kontantstøtte. Har du lyst til å bidra? Send gjerne en kommentar til BT eller BA. Her gjelder det å vise at det er mange som ønsker mer valgfrihet!

*Undersøkelsen er tatt på landsbasis og ikke i Bergen alene.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

Her er du litt urederlig med tall og fakta.

Ingen i undersøkelsen ble vel spurt om ditt forslag til utvidelse av kontantstøtten?

Selv om forslaget ikke vil koste en enkelt kommune noe, så vil den vel koste samfunnet som helhet mye, når kvinner går ut av arbeidslivet?

sondre sa...

Jeg synes det er en bedre investering for samfunnet av kvinner eller menn prioriterer tid hjemme med barna fremfor at de går i jobb. På sikt kan det hende det også lønner seg samfunnsøkonomisk. Noe vi ikke kan være sikre på.

Jeg er iallfall glad for at mamma var hjemme med meg. Der slapp jeg å være ett av mange barn som skulle passes på av noen barnehagetanter og onkler. Hjemme lærte vi masse fordi mor hadde to-tre barn å passe på! I nabolaget var d også flere barn som var hjemme, så vi lærte naturligvis også å være sosiale:)

Rent samfunnsøkonomisk kan man jo si at det vil lønne seg å få kvinner i arbeid så fort som mulig etter fødselen, men i Norge ønsker iv å prioritere annerledes. Mange kvinner har mulighet til å begynne å jobbe etter tre måneder - likevel har vi ingen behovsprøving for å se om kvinnene må ha permisjon.

Ja til valgfrihet, ja til kontantstøtte (ja til bedre oppvekst, hehe)!

sondre

Filip Rygg sa...

anonym: det presiseres at dette er på landsbasis og at dette handler om kontantstøtten som ordning.

sondre: veldig enig i det du skriver, og hvis vi tenker langsiktig, så er det gjerne svært samfunnsøkonomisk at noen flere barn er hjemme med sine foreldre når de er 1 og 2 år gamle..