9. nov. 2008

Send mat og soldater til Kongo!


Voldtekter, brutale mord, grov mishandling og sult. Hverdagen for mange kongolesere er ganske grusom. Opprørsstyrkene varsler at de nå nærmer seg byen Goma. Situasjonen er svært alvorlig. Å sitte hjemme og fordømme det som skjer hjelper ingen av de hundretusener som nå lider. Norge må handle. Både med humanitær bistand og FN-soldater.

I følge forskjellige Kongo-eksperter er de FN-soldatene som nå befinner seg i landet for få og stort sett ikke trente nok. Hvis mat hadde vært nok for å løse denne konflikten så ville ingenting vært bedre enn det. Men nå er mangel på sikkerhet og trygghet svært prekært. Man må gjøre to ting samtidig. Mat og soldater.

Jeg kjenner ikke kapasiteten til den norske forsvaret. Det er mulig at vi allerede har låst for mange til andre operasjoner. Da får vi i såfall håpe at andre medlemsland i FN kan bistå. Kanskje første oppgave for den nyvalgte presidenten i USA?

Høyre går nå ut og sier vi må ta inn 40% flere flyktninger. Det kan være fristende å si at dette er et av flere utspill der partiet gjør seg klart til regjeringssamarbeid med KrF. Men dette er også god politikk. Norge har ingen grunn til å holde grensene stengt når så mange trenger hjelp. Så i dag vil jeg gjerne få skryte av Høyre! Dette er veldig bra!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Ola N sa...

la oss få enda flere sykotiskeflyktninger som vi ikke har resuser til og ta oss av, sånn at det blir enda mer spennende og ta buss og trikk. Og "Halgrim Berg" efekten blir helt vanlig

Filip Rygg sa...

vi har ressurser, spørsmålet er om vi har vilje til å gjøres det som kreves.

Dette handler om å ha god oppfølging, de som trenger psykriatrisk hjelp må få det, men de fleste trenger en hverdag som er meningsfull. Dagens politikk der mange bare blir plassert på et mottak er lite smart.

Anonym sa...

vi må hjelpe dem

Anonym sa...

For det første så kan du jo lære deg å stave ett ord du sikkert ikke vet hva betyr. For det andre, du passer virkelig til navnet ditt. Ola nordmann som kun tenker på seg selv og sitt...Du er bare utrolig heldig som er født i dette landet. Så å hjelpe andre som tilfeldigvis er født på feil sted i verden er det minste vi kan gjøre.

Anonym sa...

vokne!! krig=profitt!!

http://www.zeitgeistmovie.com/