30. jan. 2009

Hamas-tendenser i Norge


Siden krigen i Gaza brøt ut, har vi i Norge sett det meste. Grov sverting, bruk av vold under demonstrasjoner, trussler mot enkeltpersoner og mange hatske utfall. Felles for disse er at dette kommer fra grupper som definerer seg selv som pro-palestinske. Skal dette stoppes må nettopp denne gruppen selv ta et oppgjør. Før du lar deg provosere for mye, håper jeg du leser hele bloggposten.

Jeg kjenner svært mange ivrige palestinavenner, ingen av dem kunne i sin villeste fantasi brukt trusler, vold eller sjikane i Midtøstendebatten. Det store flertall gjør ikke det. Heldigvis!

Men grunnen til at jeg likevel tar dette opp er fordi vi den siste månenden har sett en rekke alvorlige angrep på vår dyrebare ytringsfrihet. Samtlige angrep har kommet fra de som selv sier de er pro-palestinske. Skal denne gruppen ha troverdighet i den offentlige debatten, er vi nødt til å snart se at SV, AUF, Palestinakomiteen m.fl. ta et solid oppgjør med denne livsfarlige ukulturen som har fått lov til å utvikle seg i Norge. Det er ikke nok å si at man ikke selv ville brukt en slik uttryksform.

Det er rett og slett Hamas-tendenser vi nå ser. Opptøyene i Oslo er et faresignal. Det samme gjelder situasjonen for jøder bosatt i Norge. Det er på tide å våkne opp! Norge kan overhodet ikke akseptere at man skal trues til taushet. Eller at barn skal måtte holdes inne i barnehagen i frykt for deres liv.

Kjære oppegående palestinavenner: Ta et oppgjør, og gjør det kraftig. Ikke prøv å bortforklar Hamas-tendensene. Trusler, vold og sjikane er uakseptabelt, uansett hvor rett man mener at en selv har.

Share/Save/Bookmark
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

13 kommentarer:

Arne Pareli Pedersen sa...

Veldig bra innlegg! Jeg er helt enig. Vi skal ikke dømme noen eller generalisere, men det må fortsette å være ytringsfrihet i Norge. For ALLE. Krigen utkjempes ikke bare i Gaza. Den utkjempes over store deler sv verden.

Arne Pareli Pedersen sa...

*av

Carl Christian sa...

de mest alvorlige angrepene på ytringsfriheten den siste tiden kommer vel strengt tatt fra regjeringen, og ikke enkelte pøbler i gatene...

Anonym sa...

Til Arne Pareli Pedersen
Jeg regner med at alle sier de er for ytringsfrihet,det blir noe annet når det
kommer til fakta:
Fakta er at Israel har nektet verdenspressen adgang til krigen.Når to norske leger benytter sin ytringsfrihet blir de angrepet av Israel og Filip Rygg.
De som snakker høyest om ytringsfrihet er ofte de første til å bryte den!
Israel må lære å tåle kritikk når de bryter alle FN vedtak og Menneskerettighetene.Hvordan holdning er det å skåne Israel for all kritikk forde Jødrer ble utrydda for 60 år siden!
Det er det samme som å si at en ungdom
ikke kan få kritikk forde hun hadde en traumatisk barndom
Jeg er enig med deg i at (propaganda) krigen fåregår over hele verden.filip rygg prøver febrilsk å snaKKE OM ALT ANNET EN BOMBINGEN OG OKKUPASJONEN.
DET PASSER FILIP BEDRE Å PRATE OM
EGGKASTING I OSLO EN MASSEDRAPENE HANS
FORBILDER GJORDE I GAZA!dagens innlegg er et nytt forsøk på å ta fokuset vekk fra sakens kjerne.

Filip Rygg sa...

carl christian: enig i at det er problematisk det som nå legges frem vedr religionskritikk, er selv spent på hvordan KrF lander i denne saken

anonym: jeg har aldri kritisert det faktum at to leger uttaler seg, men jeg har somd dem, brukt min ytringsfrihet og deltatt i debatten. Jeg skjønner ikke helt hvor du vil hen.

Anonym sa...

Filip har som regel en tendens til å se verden fra et mystisk "pseudo-politisk-korrekt"-perspektiv. I dette mystiske perspektivet snakker man ikke om Israel eller Palestina eller den reelle konflikten, men benytter istedet anledningen til å snakke om ytringsfrihet og viktigheten av den samtidig som han beskylder ungdom som er frustrerte over regjeringens apati for å være hamas-tilhengere. Å tale i to tunger er vanligvis forbeholdt djevelen og dyrkerne av ham, men filip rygg har bare lest deler av bibelen og er kanskje ikke klar over at hans småborgerlige holdning til ytringsfriheten minner litt om noe djevelen ville satt stor pris på.

Men det er jo det som er så fantastisk med kristendom. Man kan gjemme seg bak den og være en skikkelig usolidarisk, trangsynt drittsekk. Så lenge man kan påstå at man er kristen, så funker jo alt helt fint.

Har noen spørsmål til deg filip:
Synes du at Israel-vennene som protesterer forran stortinget IKKE var med på å fyre opp stemningen? Mener du at folk som demonstrerer FOR folkemord bør få lov å praktisere sin ytringsfrihet over "hamas-tilhengerne"? Eller tror du kanskje det var en kobling mellom folks adferd og de fantastiske uttalelsene fra fanatikerne fra sørlandet?

Arne Pareli Pedersen sa...

Anonym:
Nå synes jeg du går litt vel langt! Dette er jo direkte personangrep. Du tjener ingenting på å debattere på en slik måte, du mister bare troverdighet. På samme måte som "fredsaktivistene" (les palestinatilhengere) i Oslo.
Jeg setter et spørsmålstegn ved hvem det er vi ønsker å høre på meninger fra. Mads Gilbert er en aktiv politiker i partiet rødt, og han støttet angrepet på USA 11. september 2001. Selvfølgelig ønsker han å sverte Israel. Det ligger i hans natur. Men likevel bruker vi slike kilder nærmest som et leksikon. Men igjen, ALLE skal få lov å ytre sine meninger. Men slik du gjør det her fremstår bare tåpelig. Så inntil du har noe saklig å komme med som ikke inneholder karakteristikker og sjikane, foreslår jeg at du holder det for deg selv.

kursdeltaker sa...

Anonym 2: Flott kommentar. Jeg fikk lyst til å sende blomster, men du er jo anonym.

Arne P. P.: Elendig kommentar! Jeg fikk lyst til å personangripe deg. (Ikke fysisk, så ikke ta dette som en trussel) Kritikken mot Rygg som person er relevant, idet det er en demaskering av hans retorikk og selvfremstilling. Det er viktig at skarpsynte folk får lov til å gjøre dette i et velfungerende demokratisk samfunn, uten å bli kneblet av slike som f.eks. deg.

Filip Rygg: Som Anonym 2 poengterer så flott.
I tillegg. Ser du ikke hvilken situasjon du setter deg selv i når du ber SV, AUF og Palestinavennene ta et oppgjør med disse hendelsene som de virkelig overhodet ikke han holdes ansvarlig for? (Les: Du har selv farlig lite troverdighet i denne saken, og det smitter over på andre ting som du også engasjerer deg i. f.eks. Kongo)

Et eksempel på hvordan du maskerer dine kjipe holdninger ser vi i dine "Tanker om bystyremøtet" (tidligere post) hvor du lar det henge i lufte hvorvidt Mustafa kom med en trussel ikke når ingen hørte n oen trussel, og de to arabisktalende kunne avkrefte at han hadde sagt noe sånt på arabisk. Du formulerer deg som om du lar tvilen komme ham til gode, mens du egentlig lar folk anta at det var en trussel han kom med. Dette fremstår så tydelig for meg at det ikke nytter for deg å benekte det.

Videre, å kalle de voldelige demonstrasjonene for "Hamas-tilstander" er bare en grov og usympatisk generalisering som vitner om uvitenhet og vikarierende motiver.

Arne Pareli Pedersen sa...

Kursdeltaker:
Så du synes at det å kalle andre mennesker ting som f.eks drittsekk ,i en saklig debatt, er greit? I tillegg sammenlignes Filip Rygg med djevelen. Hva er det for en ting å si. DET vitner om uvitenhet. Jeg kjenner Rygg og kan fortelle dere at han er et fantastisk menneske. Og at han bare har lest deler av Bibelen er kanskje bedre enn at andre ikke har lest i det hele tatt... (Ikke at dere vet noe om hans Bibel-lesing slik at dere kan uttale dere)

kursdeltaker sa...

Arne: La meg starte med et personangrep: Jeg tittet på bloggsiden din og fant ut at du er en kristenfundamentalist som det sannsynligvis er vanskelig å diskutere vettugt med. For igjen å forsvare Anonym2, så kaller han/hun aldri Rygg for en drittsekk, men det antydes at han ut fra det vi vet kan være det, bak en maske av kristenhet og solidaritet. det er dessuten relevant fordi vi skriver kommentarer på Ryggs side, og det kommer jo frem at Anonym2 kommenterer mer enn bare denne enkeltstående artikkelen, men også, som jeg nevnte: hele denne siden og hans selvfremstilling på denne.

Han sammenligner heller ikke Filip med djevelen, men påpeker en hyklerskhet som djevelen ville satts tro pris på. Derfor oppfordres det til at Filip går i seg selv og rensker slike uhumskheter fra sinnet sitt. Jeg har generelt sett ikke sansen for å trekke djevelen eller andre symboler på abolutt ondskap i meningsutvekslinger som denne, men dette dreier seg kanskje vel så mye om moral og oppriktighet som om politikk.

mvh eirik

Anonym sa...

Kan ikke skille islam og venstreekstremes natur fra vold, det er ett og det samme.

Det som må gjøres er vel å fundere på hvorfor hele Europa måtte gå sammen og kaste ut islam for ett par hundre år siden, i den funderingen må en huske at islam ikke har endret seg.

Anonym sa...

hahahahaha !

Anonym sa...

Merkelig at få Palestina aktivister har evnen til å se seg selv utenfra.

Har de dette til felles med Hamas?