9. mar. 2009

Er politikken så råtten?


Jeg forstår godt at flere er rystet over hijab-avsløringene, spillet rundt Karita Bekkemellem og Valla-striden. Noen lurer sikkert på om all politikk i Norge preges av så mye spill, uærlighet og råttenskap som VG og Dagbladet har mesket seg i. Jeg er ganske sikker på at det ikke stemmer for hele det politiske landskap, men jeg tror vi har fått en viktig avsløring av ukulturen som finnes i deler av Arbeiderparti-bevegelsen(LO innkludert).

La meg med en gang få presisere at de fleste jeg kjenner personlig av Ap-politikere, er mennesker jeg setter svært høyt som alle har en høy karakter. Det jeg med mange flere reagerer på er den uærlighet og totalt fraværende støtte som man hadde forventet fra fremtredende ledere og politikere.

Jeg hadde aldri orket å levd i en hverdag der det foregår massiv mobbing på arbeidsplassen, svarteper-spill når saker blir kontroversielle eller utskvising av enkelt mennesker. Mulig jeg lever i en litt beskyttet verden i KrF, ting kan alltids bli bedre, men jeg opplever at den kulturen som deler av Ap har, står ganske fjernt fra det vi ser i KrF, og i de fleste andre partiene.

Politikken er ikke gjennområtten, men den har helt klart sider som må røykes ut. Jeg håper selvsagt at denne utrøyking ikke fører til økt politikerforrakt, noe som kanskje er umulig å ønske seg. Men det er viktigere at dette blir avslørt og ryddet opp i, enn at man skal prøve å hemmeligholde ukulturen for å unngå politikerforrakt.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja slik er det når makt og innflytelse som står på spill. Fra arbeidslivet kjenner man jo til det samme spillet, kolleger utsettes for en serie av mer eller mindre finurlige ting.
Jeg tror ikke verken Yssen eller Valla er "søndagsskolejenter" akkurat.
Det blir kvalmt når de driver på som de gjør. Men kaffegodt i VG og Dagbladet er det jo!
Vi ser hevntankene til Karita Bekkemellom slå ut. Nå skal hun kle av Jens da! En god AP-kvinne det!
Jeg sier : Stakkars disse menneskene!

Ikke imponert!

Anonym sa...

Å hold nå kjæft på deg Yssen,
"Buhuuu!! jeg fikke ikke lov å le"
jævla sytekjærring , det har gått 2 år siden denne saken va relevant.
Hold kjært!!

Anonym sa...

ehehe... Ja politikken er så råtten. Og råttnere blir den. Plutselig skal hun heller ikke ha lov til å uttrykke sin historie i bok's form, noe Valla allerede har gjort. Like bemerkelsesverdig er det at fronten på en populær dagsavis uttrykekr noens bekymring for at Jens omdømme skal svertes. HALLO? Dersom det finnest noe der inne som er i stand til å svekke hans omdømme burde det da ikke være selvsakt at dette skal frem? HVA PRØVER DE Å TIE I HEL HER???

Filip Rygg sa...

Jeg tar ikke stilling til de ulike sidene, mer det overordnede når så mange historier og konflikter kommer for dagen. Jeg håper ting blir ryddet opp i.

Anonym sa...

Det finnes vel knapt noen sted det er så mye råttenskap som i poli-tikken og Ap.er på 1.ste plass. Der gjelder makten foran alt annet.

Han Anonyme som ber Yssen holde kjeft er en typisk undermåls Ap. velger, skulle ikke forundre meg at han er med i politikken også. Man ber ikke folk holde kjeft eller kaller dem sytekjerringer fordi de skriver en bok om en situasjon der det foregikk en systematisk mobbekampanje fra sjefens side. Det er bare Ap. som frykter en slik bok og selvsagt Gerd Liv Valla også. Mao og Stalins forlengende arm.

Karita Bekkemellem har også lansert
sin bok, jeg håper og ber min gud om at den kommer før valget så folk får rede på mer av all den grums som finnes i Jensemanns regjeringer.

Det er en Anonym til som skriver at hevntankene til Karita Bekkemellem slår ut og at hun nå skal kle av Jens! En god AP-kvinne det!. Stakkars disse Menneskene! Underforstått, Yssen og Karita.

Begge disse to anonyme viser tydelig hva slags kultur det er som
hersker og for fremtiden skal videreføres i ARBEIDERPARTIET.

Nå har vi i mange år hatt BYGDE-TULLINGSPARTIET skal vi nå også få HØNSEHJERNE ELLER IDIOTPARTIET.
Hva tusen er det da att å stemme på? Jeg går tilbake til Krf.

Godt valg, dere som tilhører ovenfornevnte grumse partier.

Joar sa...

Filip, ta og skriv en stoette erklaering til Sarah Azmeh Rasmussen etter hun brant hijaben i gaar ;-).. Hijab, burka og nikab mest undertrykkende former for kvinner i Islam, og jeg mener vi maa si klart ifra at denne typen plagg ikke boer vaere tillatt i vaart land... Jeg haaper du skriver en stoette erklaring til Sarah Azmeh Rasmussen for det...

Jeg synes du burde fokusere mer paa kvinneundertrykkelse i Islam paa bloggen, men ogsaa menneskeverdet, abort saken og stamcelleforskning... Stoette til Per Koerner, Ludvig Nesssa, og de..

Anonym sa...

Kle seg moderat???? Hun kler seg jo som en mann.... Valla ba henne kansje om aa legge igjen slipset hjemme.

Anonym sa...

Bra det kommer fram hvordan næringslivet fungerer. Det finnes mange "Valla" der ute,og arbeidsgivere som ikke bryr seg. Til anonym som skriver "jævla sytekjærring" vil jeg si at det er en lite voksen kommentar på denne siden. Det er mange der ute som sliter hver dag og gruer seg til å gå på jobb pga mobbing på arbeidsplassen. Håper arbeidsgivere blir flinkere å rydde opp slike forhold. Hilsen en annen anonym som gudskjelov har kommet seg bort fra en stor kjent bedrift som støttet en tilsvarende leder. TOPP YSSEN AT DU FÅR ALT FRAM I EN BOK

Filip Rygg sa...

Joar: Jeg synes ikke hijab-brenningen var noe bra, tvert i mot vil jeg si det var unødvendig og handlet kun om å provosere. Men ytringsfriheten gjelder selvsagt for Sarah Azmeh Rasmussen også.

Ellers enig med dem som tar opp dette med at det er viktig å avsløre grumset som finnes i en del bedrifter. Mobbing må renskes vekk, og da hjelper det at en del historier blir brakt til overflaten.