25. mai 2009

Bergensprogrammet er vedtatt!


Tre dobling av investeringene til gang- og sykkelveier, bybane til Lagunen, trinn 2 på ring veg vest og Skansentunnel som vil gjøre bryggen bilfri er innholdet i Bergensprogrammet som idag ble vedtatt. Og det uten bompengeøkning! Jeg er glad, lettet og svært begeistret.

Det har utvilsomt vært krevende, først fordi Frp valgte å bryte avtalen om å videreføre dette viktige trafikk-, miljø- og fremkommelighetsprosjektet. Også krevende fordi vi ikke hadde noe avklart flertall. Etter flere forhandlingsmøtes med Ap klarte vi idag å sikre en bred oppslutning om byrådets forslag.

I tillegg vedtok vi 6 ekstra punkt som styrker saken ytterligere. Nå har vi en felles jobb med å sikre flertall i fylkestinget og i stortinget. Denne jobben har vi allerede begynt på, men vi vil intensivere arbeidet imorgen.

Bergensprogrammet vil nå finansieres ved å videreføre bompengetakstene på dagens nivå, en noe høyere statlig andel og litt lenger innkreving. Siden staten har varslet rentekompensasjon vil trolig finanskostnadene bli kraftig redusert.

Dette er utrolig kjekt!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: