5. mai 2013

Ap tar pr-strategien videre


Hva er Arbeiderpartiet best på? Å ta Norge videre, eller å ta pr-strategien videre? Jeg tar meg stadig i å bli imponert over strategene på Youngstorget. De er både mange nok og slue nok til å gjøre valget langt jevnere enn det de fleste har sett for seg. De siste ukene har vi fått en forsmak.

Du må nesten smile. På tampen av Høyres landsmøte sender Jens Stoltenberg ut en innkalling til pressekonferanse(se over), om et tema som kun kunne kommet under landsmøtet til nettopp Høyre. På pressekonferansen kl 12 søndag 5. mai varsler den Ap-dominerte regjeringen at bedriftsskatten skal settes ned for å få fart på fastlands Norge. Høyre kan ikke annet enn å rose regjeringen. Velgerne kan ikke annet enn å bli noe forvirret, var det ikke dette som nettopp var Høyre sitt domene? Ap kan ikke annet enn å smile. Det gjør jeg og.

 Selv om de rød-grønne partiene utad gjentar igjen og igjen at det er Frp man frykter mest og at det først og fremst er den uansvarlige politikken til Frp som velgerne bør rømme, er det ingen tvil om at det er Høyre partiene faktisk frykter. Et Frp på 10-15 prosent er egentlig helt ideelt. Passe store til å skremme med, passe små slik at de reelt sett ikke vil flytte politikken. Tilsvarende kan du si om KrF og Venstre som er enda mindre, selv om de etter all sannsynlighet er de som vil vippe flertallet. Høyre derimot, på over 30 prosent er svært bekymringsfullt. Sammen med Frp, KrF og Venstre har dagens opposisjon nærmere 60 % på meningsmålingene. Det betyr at strategene i Ap vil gjøre mye forunderlig for å svekke Høyre. Skremme med Frp, ta Høyres klær, svekke personkabalen til Høyre og skape tvil om borgerlig samarbeid.

 Når Høyre skulle legge frem sin alternative transportplan, altså svaret på regjeringens Nasjonale Transportplan, kom plutselig saken om Øyvind Halleraker i alle medier. En sak som delvis har vært kjent i ni år, og som lokalt har vært omtalt tidligere samme år. Høyres fremste samferdselspolitiker måtte til slutt trekke seg fra Transportkomiteen. På Youngstorget smilte strategene.

 Jeg har adskillig mer sans for politikere som vil noe politisk, enn politikere som bare tenker strategi. Når en regjering ser et valgnederlag som sannsynlig øker ofte desperasjonen. Det så vi med alle lekkasjene til Nasjonal Transportplan og vi ser det nå i møtet med hovedmotstanderen Høyre. Jeg synes det er synd. La oss heller få en real kamp, en debatt som får frem forskjellene i politikk, ikke strategi.

PS! Beklager illustrasjonsfotoet. Eneste smilebildet jeg hadde på PC'en. 
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

Godt håndverk dette tiltaket, synes jeg. Ut fra et rent PR ståsted virker det som om AP virkelig har lagt seg i selen for å komme regjeringsslitasjen til livs. Jeg har sansen for det, spesielt siden AP er mitt eget parti.

Men så har vi jo det du også er inne på: At det kanskje hadde vært bedre om AP konsentrerer seg om sin egen politikk, heller en avanserte PR-tiltak og angrep på høyresiden.

Marit Elisebet Totland sa...

I tillegg valde altså statsmininsteren å leggja pr.konferansen innafor heilagdagsfreden, som ved lov er fra 06.00 til 13.00. Eg frykta store negative nyheter då eg såg varselet om pressekonferanse sundag føremiddag. Men det kom ingen ulv, heller ikkje ein liten sint hund.

Filip Rygg sa...

Tøgeir: Ja det er smarte grep, og dette er nok svært velkomment i store deler av næringslivet.

Marit: Du sier noe der. Søndagen brukes pga børsen hevder kommunikasjonsrådgiverne, i så fall kunne man sikkert lagt pressetreffet til kl 13.