1. aug. 2007

Tilbake på jobb


Da var sykemeldingen over og jeg er tilbake på rådhuset. Det er deilig å være i gang samtidig som det må sies at litt tid sammen med familie og venner ikke heller var så dumt. Men i hvert fall, nå er det valgkamp. Jeg tror folk flest er lei allerede, men vi politikere skal kjempe hvert minutt helt til valglokalene stenger den 10. september.

Det har skjedd mye rart i sommer. Vi har fått politikernes svar på Gitarkameratene; Fløyenkameratene(de rød-grønne), vi har fått avsløringer i BT om fiktive leserinnlegg, BA har prøvd å lage splid mellom byrådspartiene, internt i krF, internt i Frp og internt i Ap og vi har fått se hvor lukrative KrF er som samarbeidspartner.

KrF er et sentrumsparti. Og det vil vi fortsatt være hvis vi vil komme til å samarbeide med en av sidene etter valget. For oss handler ikke samarbeid om hva partiet heter. Det handler om hva vi samarbeider om. Politikk er svaret når folk spør hvem vi skal samarbeide med. Derfor er dette valget spennende. Ønsker man en bedre aldersomsorg, trygg oppvekst, bybane til alle bydeler og en offensiv miljøsatsing så er valget lett: KrF.

Har du innspill til valgkampen, politiske saker eller spørsmål? Send meg en mail på filiprygg@hotmail.com
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Joar sa...

Godt å høre at du er friskemeldt Filip :)
Jeg var i vakre Bergen i går og hadde en handletur og jeg må jammen si det er behov for bybane.
Jeg tror den mest trafikkerte ruten fra Nesttun til Bergen Sentrum er behovet størst å sette opp en bybane, og bør prioriteres aller først.
Når det gjelder bybane til alle bydelene så synes jeg dette må vurderes ut fra hvor stor del det vil ta av kommunebudsjettet og også vise hensyn til budsjettbalanse.
Vi er selvsagt et av verdens rikeste land, men det betyr ikke at vi må bli et overbudsland som strør rundt med penger på alt mulig. Det skal også tas hensyn til boligmarkedet, renten og kroneverdien.
Jeg tror for ensidige satsninger ikke er veien å gå, for da blir det mindre på andre ting og skaper en dårlig balanse.

Når det gjelder hvor på det politiske kart KrF bør høre hjemme så mener jeg det bør være på den tradisjonelle høyresiden som har et økt fokus på familie, friskoler, begrenset bruk av offentlige utgifter, individuell valgfrihet, sosialt ansvar og Israel.
Jeg mener vi må bruke de offentlige kronene på det som er mest nødvendig og ikke sløse med pengene.
Dette med hensyn til renten, boligmarkedet og aksjemarkedet og kroneverdien.

Filip Rygg sa...

Godt å høre at at du tok deg en tur inn til Bergen!:)

Ja trafikkaoset er det ikke vanskelig å få øye på. Men jeg tror ikke vi løser noe dersom bybanen bare blir en "trikk" mellom sentrum og Nesttun. Skal vi få full effekt så trenger vi et helhetlig bybanenet..

Når det gjelder samarbeid så har jeg skrevet om det på bloggen et par ganger.

Takk for at du så flittig er med og skaper en debatt Joar!

Astrid Aarhus Byrknes sa...

Velkommen tilbake på jobb, og lykke til med valgkampen! Det blir megaspennende....spesielt med tanke på politisk plattform og samarbeid. STÅ PÅ!

Joar sa...

Hei igjen :)
Ja, dette bør vurderes ut fra hvor mye penger Bergen kommune selvsagt får, for vi kan ikke nedprioritere helse,omsorg og skole bare pga bybane, men bybane er selvsagt viktig.

Men Filip bare over til en liten annen ting. Hva synes du om feminisme? Synes ikke du det er teit at vi skal kjønnskvotere kvinner inn i styrer og at kvinnene skal ha sin egen dag hvor dem syter og klager for hvor vondt dem har det? nemlig kvinnedagen..
Jeg vet ikke hva kristendommen sitt syn er på kvinner, men jeg vet det religiøse Høyre i USA mener at kvinner skal spille en underordnet samfunnsrolle.