8. okt. 2008

Denne mannen bløffer


Jeg har sans for Erik. Han er en ganske ok fyr, i hvert fall er han svært sympatisk i media. Denne Erik heter Solheim i etternavn og er for tiden deltidsstatsråd. Han arbeider 50% som bistandsminister og 50 % som miljøvernminister. Det kan for meg virke som om dette er en kombinasjon som ikke fungerer særlig godt. For nå er han begynt å bløffe, og det ganske grovt.

Vår miljøvernminister fra SV sier at statsbudsjettet er en storsatsing på klima og miljø. Ja budsjettet øker, og det gjør alle andre budsjett også. Men det han ikke sier som virkelig er ille er at staten nå finansierer miljøtiltakene med økte utslipp. Regjeringen skal nemlig selge utslippskvoter for ca 2.6 milliarder kroner i 2009. Omregnet til CO2 snakker vi her om "utslippstillatelser" for syv millioner tonn CO2! For å si det enda enklere:

Disse utslippene tilsvarer utslippene fra tre fjerdedeler av veitrafikken!

Kvotene kunne og skulle selvsagt vært lagt i skuffen, men i stedet velger Regjeringen å selge disse tonnene inn i EUs kvotemarked. Forslaget til statsbudsjett går kanskje opp rent økonomisk, men ikke hvis du tenker på bærekraft.

Vår bistandsminister fra SV(samme mann som i stad) sier også at statsbudsjettet er en storsatsing på bistand og utvikling. Ja budsjettet øker, og det gjør alle andre budsjett også. Med det han ikke sier her er at økningen går til helt andre ting enn å bekjempe fattigdom. Penger som går til asylsøkere i Norge og regnskogstiltak i sør-amerika regnes nå som bistand.

Budsjettet fører til økte utslipp og vil ikke føre til færre fattige. Det er ganske utrolig. Aldri har vi hatt flere penger å fordele og aldri før har vi visst mer om hva som fungerer.

Jeg hadde ventet mer, selv om Erik Solheim bare arbeider deltid.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

kalle sa...

han er ikke tam!

Joar sa...

Det var trist at det ble miljø som var den store vinneren i budsjettet =(.. Det fins da viktigere ting..

Jeg trodde jeg var sosialist, men fant nå ut at jeg ikke var det likevel.. Noen mener kristendom og sosialisme ikke henger sammen, det begynner jeg å skjønne nå, når jeg ser hvordan Karita sin overstyre sosialisme over kirkene og trosamfunnene funker, direkte diskriminerende må jeg si..
Kristelig Folkeparti kan godt gjøre som Norge Idag vil å forsøke en ordning med Fremskrittspartiet og se hvordan det vil funke.. de er de eneste som ikke har fått prøvd seg, og de er i takt med folket..

Når vi skal velge folk som skal styre, så er det viktig de er folkelige og ikke arrogante og pompøse.. Dagfinn Høybråten er en dyktig mann, og vil skjønne det..

Bare prøv Frp og se hvordan det blir, det blir sikkert bra, bedre enn denne regjeringen.. Jeg skal ihvertfall stemme borgerlig til neste år, og det tror jeg det jammen er mange som vil..