23. okt. 2008

KrF havner i regjering


Høyresiden er i ferd med å stabilisere seg på meningsmålingene. Høyre blir noe større, og Frp taper terreng. KrF og Venstre sliter med litt lave målinger, og sittende regjering taper trolig kampen om å beholde flertallet. At det blir ny regjering er ganske avklart, men hvem, det er litt mer spennende å spekulere i. Selv er jeg ganske overbevist om at KrF havner i regjering. Høybråten ville vært en glimrende statsminister.

Vi vet at målingene svinger, og det har vi fått se i USA de siste dagene. Obama har lenge hatt overtaket. Men i går fikk McCain og Palin nytt håp. Nyhetsbyrået AP har en meningsmåling som viser at det nå bare er et prosentpoengs forskjell mellom Obama og McCain. At det også vil svinge i Norge er det ingen tvil om, men jeg synes vi nå er i ferd med å se konturene av hva som kan komme til å skje.

På et gjennomsnitt av meningsmålingene fra i sommer har partiene Høyre, KrF og Venstre vært den største blokken. Dette har sin sammenheng med at Ap kun vil samarbeide med SV og Sp så lenge de har flertall. Uten flertall går de alene. Da vil det i realiteten være tre blokker: 1. Ap 2. Frp 3. Høyre, Venstre og KrF

Vi kan selvsagt aldri vite hva Høyre og Frp finner på. Men vi vet at Bondevik 2 regjeringen var svært vellykket. Og vil man prøve igjen så er man ut i fra mange meningsmålinger klart størst av de tre blokkene.

Plutselig var det ingen trodde på, veldig realistisk.

Går vi litt videre så er det åpenbart at sentrum-høyre blokken trenger en dyktig statsministerkandidat. Lars Sponheim er for sleivete og vil trolig være fra det minste partiet. Erna Solberg er hyggelig, men mangler statsmannkvaliteter. Dagfinn Høybråten har visjoner, han har levert konkrete resultater og han er en folkets mann.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

Høybråten er en mannevond jævel, med haugevis av homofile, unge liv som forsvant inn på selvmordsstatistikken, på samvittigheten. Nå har vi endelig fått litt rettferdighet her i landet, og så skal den vemmelige fyren bli statsminister?

Og forøvrig, så er det slik at denne kombinasjonen, V, H, KrF, historisk sett er utrolig flink til å bringe norsk økonomi rett til helvete. Er det noe norsk næringsliv ikke tåler nå, så er det enda en borgerlig regjering med null peiling på økonomi. Vi har en finansminister nå som er kjempegod. Hennes fremste aktivum? Hun lytter til ekspertisen rundt seg. Bondevik 2 utmerket seg ved å ignorere ekspertisen, og da alt det man hadde varslet ville skje dersom de ga sine store skatteletter faktisk skjedde, da skyldte de på internasjonale konjukturer. Idioter som ikke har noe som helst i et regjeringsbygg å gjøre.

Filip Rygg sa...

anonym: jeg synes du har et misforstått, ganske bittert og svært uriktig bilde av Høybråten. Det første du tar opp kan ikke være uttrykk for noe annet enn mye sinne og det synes jeg er leit.

Men til det andre som har med Norges økonomi å gjøre. Rentenedgangen og kraftig fall i arbeidsledigheten hadde vi under Bondevik regjeringen. Da hadde vi også eksperter som ledet de ulike kontorene. Dette kan vi ikke si om dagens regjering. Renten har steget mange ganger, arbeidsledigheten er nå i ferd med å øke og finansministeren avslører stadig sin inkompetanse. Som sist her i Bergen da hun ble spurt om oljefondets tap som følge av finanskrisen: - Vi har ikke tapt noe, for vi har ikke solgt noe.

Herlig.

Julian sa...

Det er helt opp til hva FrP Høyre gjør. Jeg tror nok vi kommer til å se både KrF og Frp i regjering i løpet av neste stortingsperiode, dog ikke sammen.

Filip Rygg sa...

julian: du kan nok ha mye rett i det, håper i hvert fall vi ser KrF i regjering!