1. nov. 2008

McCain blir president


Få ting ville irritert norske journalister mer. Tenk hvis det er John McCain som blir president! Vi europeere har det med å undervurdere politikere som ikke opptrer politisk korrekt i våre øyne. Bare se hvordan norsk presse forhåndsutnevnte sosialdemokratenes presidentkandidat i Frankrike og i Danmark i fjor. Men ingen av dem vant. Nå er McCain i siget og ligger bare 5 prosentpoeng unna sin rival. Samtidig dukker det opp ting i skapet til Obama. Vi får en spennende innspurt.

1 av 10 amerikanske velgere bestemmer seg helt på slutten. Og ofte har man sett at Republikanerne er best til å ta velgere de siste dagene. Det skulle ikke forundre meg om det var McCain som ble president, men i likhet med norske journalister så har jeg ikke peiling.

Begge kandidatene står for noe nytt. Det er (heldigvis) ingen ny George Bush som står på valg. Men samtidig så må jeg si at jeg begynner å like denne utskjelte Bush mer og mer. Han er tøff og han leverer konkret politikk. Det er bedre å faktisk gjøre noe, enn å bare rope ut tomme fraser om forandring, håp og "the white house". Det skal bli spennende å lese amerikansk presidenthistorie om 10-20 år, kanskje Georg Bush jr. står igjen som en av USA mest handlekraftige presidentene noensinne?

Den neste presidenten får tre hovedoppgaver spør du meg: lede an i klimasamarbeidet med resten av verden, fullføre krigen mot terror og stabilisere den amerikanske økonomien. Jeg tror begge vil klare det, men jeg holder en knapp på McCain.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vi får alle krysse fingrene for at McCain vinner.

At Hussain skal sitte med kontrollen over værdens største lager med atomvåpen er mitt største mareritt. Synd om vesten skal gå under ved å servere makten på et sølvfat til islamistene.

Anonym sa...

Du liker Bush fordi han står for en "tøff politikk"? Og så går det videre i samme stilen.

Tror du virkelig norske aviser bare har "funnet på" at McCain er en mer problematisk kandidat? De fleste intelligente amerikanere er enig, inkludert flere prominente republikanere. Det er svært, svært få aviser eller politiske eksperter som ikke støtter Obamas kandidatur.

Æh, anyway. Dette er noe av det dummeste jeg har lest noen gang. Jeg grøsser når jeg tenkte på at jeg faktisk skummet over halvparten av det du skriver her.

Filip Rygg sa...

anonym 1: jeg deler vel ikke helt frykten din. Uansett om det blir McCain eller Obama så vil de store linjene gå greit.

anonym 2: det er mye med George Bush jeg ekstremt uenig i, men jeg synes vår latterliggjøring av ham har gått alt for langt. Han er utvilsomt en dyktig mann.

Anonym sa...

'' At Hussain skal sitte med kontrollen over værdens største lager med atomvåpen er mitt største mareritt. Synd om vesten skal gå under ved å servere makten på et sølvfat til islamistene.''

Eg synes du skal ha litt mer kunnskaper enn det du har får å uttale deg om dette her. Vesten har fått et helt fjernt og galt bilde av Islam. Eg er enig, det finnes personer ekstremister, men dette gjelder langt ifra alle.

Viss du hadde hatt litt forkunskap før du publiserte dette innlegget, hadde du lest, hatt kjennskap til Islam i det hele tatt, så hadde du vist at Islam absulutt ikkje oppfordrer til Krig, eller noen som helst form for terrorisme.
Det er rett og slett personer som har misstolket Koranen, og som med vilje har gjort dette, for å hevne seg på USA.

Barrack Obama har innblikk i både den vestlige verden, og i Islam, noe som gjør han til en ypperlig kandidat fordi han har kjennskap til dette.

Bush derrimot, er mot Islam. Typsik kristen fra Texas, som har fått et helt feil bilde av andre, og har det synet at vi amerikanere er best.
Mangel på kulturforståelse.

Typisk vestlig arroganse og mangel på et objektivt syn, er det du skriver om.

Viss Barrack Obama vinner, så får han verden på rett spor igjen. Slik Clinton gjorde med USA, før George Bush tok over.

Anonym sa...

Hvis amerikanerne ikke velger Obama til president vil hele verden tape på det!

Anonym sa...

USA's neste president blir Joe Biden, eller McCain.

Jeg tror at Barak vinner, å så går det litt tid så kommer en "rasist" eller "gærn" mann, med yppelige snikskytterkunnskaper, som tilfeldigvis får tar i en rifle, og blåser høll i mr. Obama fra 3 forskjellige vinkler.
Tror dere virkelig at Washington kommer til å tillate en svart man å bli president i USA?

Anonym sa...

"Anonym // lørdag, november 01, 2008

Vi får alle krysse fingrene for at McCain vinner.

At Hussain skal sitte med kontrollen over værdens største lager med atomvåpen er mitt største mareritt. Synd om vesten skal gå under ved å servere makten på et sølvfat til islamistene.
"

^^^

Idioter! Nå på tirsdag, når sjimpansen rettmessig blir tvangsfjernet fra the Oval Office og Obama blir sworn in som landets første ikke-hvite president, kommer dere til å måte spise i dere ordene deres. Bare vent, paranoide egosentriske FrP-halvaper!

Hvis du i det hele tatt tror McCain er noe annet enn en triggerhappy cowboy i likhet m Bush I & II skal du være temmelig fuckings hjernedød.

"Bomb, bomb, bomb, bomb Iran" for å sitere mannen selv - hva slags politiker med ønske om noe integritet får seg i fullt alvor til å si en slik ting?

Fuck off! Obama 08, bitches.

Anonym sa...

Vel, USA er USA og man vet ikke så helt sikkert hvem som vinner valget.
Men det er en ting som er sikkert, hvis McCain blir USAs neste president så tror jeg at verdens tro på USA vil forsvinner totalt.
Også USAs små borgere trenger så absolutt en president som Barck Obama som jeg vil mene er ikke så langt unna JFK og også han vil gi oss tilbake troen på USA.
McCain er nok ikke noe bedre en George W. Bush og to slike dårlige presidenter blir nok litt for mye av det gode, så jeg håper nå at Barack Obama får stå frem som USAs neste predident.
Tror også at vi dessverre ikke fått med så mye av hva han kan og står for, men det skyldes i det vesentlige den måten de driver valgkamp der borte.

Johanne sa...

Okei.

"Vi får alle krysse fingrene for at McCain vinner.

At Hussain skal sitte med kontrollen over værdens største lager med atomvåpen er mitt største mareritt. Synd om vesten skal gå under ved å servere makten på et sølvfat til islamistene."

Dette, ved siden av 99% av alle frp's uttalelser, er det dummeste jeg noen sinne har hørt. For det første: Hussein. Javel? betyr virkelig et mellomnvan noe som helst for deg? Herregud, du er trangsynt! Lar deg overbevise av noen få konservative medieoppslag.

Har du virkelig ikke forstått enda at Mccain er like ille som bush?
Obama kan virkelig forandre verden, på en god måte. GÅ OG LES NOEN SAKLIGE BØKER om Barack Obama.
Og innse at verden ikke kan styres av egosentriske republkanere.

Anonym sa...

Som jeg skrev i en blogg da kampanjene startet; Mc Cain vil bli valgt. MEningsmålinger er så ymse, når den jevne amerikaner skal legge stemmeseddelen i urnen, eller trykke på den avgjørende knappen, så vil de velge det trygge og forutsigbare, spesielt i disse tider med Freddy Mae ol. på ryggen osv.

Selv setter jeg alt jeg har av sparepenger og andre likvide midler inn i det norske aksjemarkedet. Ingen vet hvor haren hopper, men hvis ikke panikken avtar, og OBX fortsetetr å stupe, så vil alt bryte sammen og pengene vil ikke være noe verdt uansett. Når sportsforretningene begynner å tømme lagrene for ammunisjon, og folk tømmer lagrene for "Fiskeboller i kraft", DA er det krise. Men vi er ikke der nå, og dit komer vi ikke heller.

Anonym sa...

Den eneste egosentrike person i dette valget er Obama. Han har ett eneste maal med dette valget og det er og kunne gaa ned i historien som amerikas forste svarte president. Han sier til en gruppe folk hva han tror de vil hoere og en annen ting til en annen gruppe folk. Han satt i en hvit-hatende kirke i over 20 aar(har du ikke hoert om reverand wright og hans kirke seremonier som fordommer usa og hvite?) denne samme kirken ga lifetime achivement award til Louis Farrakhan, lederen av nation of islam, som bl.a har gaatt ut og sagt "White people are potential humans — they haven't evolved yet." Farrakhan har ogsaa endorsed Obama og kalt han Messiah.
Obama kommer ikke til og holde halvparten av loftene han snakker om. Det er lett og vinne valg med lofter folk vil hore, Obama sier hva du vil hore, Mccain sier sannheten enten du liker det eller ikke. Obama tilhengere er som hjernevaskende sauer som folger "lederen" sin til verdens ende, de tror han skal lede de til matplotten, men tar dere av dere blindfolden ser dere stupet foran dere. Han kommer til og odlegge usa's okonomi helt (ville ikke tro den kunne bli mye verre, men vent og se) Han kommer til og oke skattene til ALLE saa fort han kommer inn i det hvite huset, det var det han gjorde i Illinois, selv om hele valgskampanjen hans var bassert paa skattelette. Man maa huske at 70%av usa sin okonomi er styrt av befolkingen bruker penger paa og kjope ting. Vel naar vi naa maa betale 10-15-20% mer i skatt har man ikke lengre raad til og kjope ting. Demokraten Barney Frank har allerede sagt at naa forst skal de (dvs. obama, kongressen og senatet, siden de ville kontrollere alle tre) forholde seg til og bruke, bruke, bruke, saa kan de innhente det de bruker med okte skatter senere. Hmmm akkurat det er jo det smarteste man kan gjore akkurat naa... Hvorfor ikke, ta hvilken som helst person nedsyltet i gjeld og oppfordre de til og ta opp mer laan for og kjope stort hus og sportsbiler, de kan betale det tilbake naar de vinner paa lotto. Demokratene er de som er idioter.

Anonym sa...

Jeg synes det er vel så skremmende at en som lirer av seg noe slik er en toneangivende politiker i Norges nest største by...

Anonym sa...

Vel, anonym, din norsk er veldig bra til å være fra usa :)
Når det gjelder Obama, så tror jeg faktisk at han har visse evner. og at han +ønsker å gjøre noe utover å bli USA's første afro-amerikanske president.
Mange vil si det er på høy tid, jeg stemmer med i det koret, men det viktigste er tross alt politikken.

Jeg tror Obama ikke er helt i takt med virkeligheten, i den forstand at han tror han kan gjøre mer enn det han kan. Hans muslimske bakgrunn vil være spesielt vanskelig i forholdet til Israel,så der vil det bli full block.

Forresten, har dere lagt merke til at Obama aldri tør å se rett inn i kamera ? Han virrer alltid fra side til side.....

Anonym sa...

Håper virkelig at Obama ikke vinner

Anonym sa...

Enig med siste "taler".
Jeg blir skremt av naive nordmenn som tror på alle som har snakketøyet i orden. Dette gjelder enten det er selgere av time-share leiligheter i Spania eller flotte og tomme ord fra en politiker fra Usa som aldri har bevist noe som helst. Det vi vet er at han har har holdt seg med en "tidligere" terrorist som drepte flere totalt uskyldige mennesker og i tillegg har både latt seg både vie og hver uke i 24 år besøkt en fullstendig forrykt svart prest som hater alle hvite folk i vesten. Denne presten har også hoppet og tråkket på det amerikanske flagg slik bare de mest hatefulle muslimene gjør. Denne presten liker Obama så mye at han helt siden ungene hans var babyer har han tatt dem med så de også kunne få høre på denne gale prestens hatefulle taler. Denne presten har uttalt syntes det var flott at 3000 uskyldige mennesker ble myrdet 11 sept. 2001. Det er altså kandidaten nordmenn elsker.

Anonym sa...

Ja er norsk her i USA. Enig med deg det er paa hoy tid og faa en annen en hvit mann inn som president. Men ikke hvemsomhelst bare fordi de er delvis svart. Obama i min mening har langtfra nok erfaring til og kunne haandtere landet i den tilstanden den er i dag. Man kan sporre seg selv, hvis du hadde maatte ha hjerneoperasjon, ville du gaatt til en lege som er rett ut av skolen og hans forste operasjon, eller ville du valgt en som har 25+aars erfaring, selv om han er litt gammel? Ikke nok med at han ikke har noen som helst erfaring med og styre noe som helst, han har ingen record man kan se tilbake paa om hvilken tiltak han har gjort, og i tillegg til det har han en lang liste av hva man mildt sagt kan kalle questionable associations. Mange man i Norge sikkert ikke har hoert noe om. Det ville tatt altfor lang tid og nevne alt om alle, men for de som er interessert kan du google Obama + Rezko, Ferrakhan, rev. Wright, Bill Ayers, Acorn, Father Flager, Rashid Khalidi. Han nekter og uttale seg sannheten om noen av disse forholdene. Ikke la hva Powell sier distrahere noen, han ble bare fornermet paa Mccain da han ikke ble valgt som vp, og da Obama tilbydde han en jobb sa han ja. Og se paa the Clinton's, de hater han, men er mer eller mindre tvunget av dnc til og kampanjere for han. Obama er langt i fra lik Clinton og landet under han kommer ikke til og bli i nerheten av hvor bra det var under Clinton. Kan Obama bli en ok president? Kanskje, men han er ikke klar for det per i dag. Han bor gaa tilbake til senatet, ta over jobben til Reid som leder av senatet og bevise seg selv over de neste 4-8 aarene saa kan han prove igjen. I folge min soster saa blir Mccain fremstillt som en idiot paa norske medier, han er langt fra det. Han har klare meninger og ikke redd for og si de ut hoyt, samme hvem som hoerer paa, og det liker jeg. Ikke en som sier hva han tror jeg vil hoere og ikke mene det. Familien min er forressten av de 40% av befolkningen som ikke betaler skatt og som under Obama vil faa penger fra de "rike" paa enden av aaret, men jeg vil ikke ha sosial penger, klarer oss selv og lever paa budsjett, noen regjeringa her burde gjore og slutte og bruke penger de ikke har.

Henrik Akselsen sa...

"Det skal bli spennende å lese amerikansk presidenthistorie om 10-20 år, kanskje Georg Bush jr. står igjen som en av USA mest handlekraftige presidentene noensinne?"

Svar: Nei.

"Det er (heldigvis) ingen ny George Bush som står på valg. Men samtidig så må jeg si at jeg begynner å like denne utskjelte Bush mer og mer. Han er tøff og han leverer konkret politikk."

Fortell da. Hva er det Bush har gjort i det siste?

"Det er bedre å faktisk gjøre noe, enn å bare rope ut tomme fraser om forandring, håp og "the white house"."

Newsflash -> en sittende president har mer makt enn en presidentkandidat.

Det er selvfølgelig mye bedre å anklage motstanderene sine for manglende patriotisme, terrorsympatier og pedofile tendenser enn å snakke om forandring og håp?

Jeg fatter ikke at kristne kan være så kyniske i forhold til budskap om håp og forandring.

Filip Rygg sa...

mye her som kunne vært morsomt å svare på, men jeg velger nå å kun svare på kommentarene til henrik, da de er mest direkte.

Du er uenig at Bush om 10-20 år kan komme positivt ut. svaret på det er jo at ingen av oss egentlig vet. Historikere sier til dette spørsmålet at det er fremtiden som vil avgjøre nettopp det. Hvis kirgen mot terror lykkes og hvis redningspakken for finanssektoren blir en gedigen suksess, ja da skal det bli vanskelig å kritisere Bush.

Henrik forstår heller ikke hva jeg mener Bush har gjort i det siste som er positivt, min lille liste er som følger:
1. Tatt initiativ til felles handling i Europa og Amerika knyttet til finanskrisen.
2. Vist lederskap i finanskrisen.
3. Økt tilstedeværelsen av soldater i ustabile steder i Afrika.
4. Første president i USA som har anerkjent klimautfordringene.
5. Vist tydelig linje knyttet til abort.

Du mener også at angrepet på Obama er litt usaklig da han ikke har makt. Mitt poeng er at frasene om håp, forandring osv som regel bare er tomme fraser. Jeg elsker å lytte til Obama, men jeg sitter aldri igjen med noe fornuftig.

Den siste kommentaren om kristne forstod jeg ikke :)

Til slutt: Jeg er ingen svoren tilhenger av McCain, jeg holder en liten knapp på han, men jeg er ikke sikker på om forskjellene er så store som folk vil ha det til. Uansett så blir det veldig spennende!

Henrik Akselsen sa...

"Du er uenig at Bush om 10-20 år kan komme positivt ut. svaret på det er jo at ingen av oss egentlig vet."

Kvalifiserte gjetninger er jo grunnlaget for all bloggvirksomhet:-)


"1. Tatt initiativ til felles handling i Europa og Amerika knyttet til finanskrisen."

Etter hva jeg har sett har veldig mange europeiske bankfolk stilt seg hoderystende til den amerikanske sentralbankens rentepolitikk og voksende utenlandsgjeld. Dette slår mer på Greenspan/Bernanke, men de er helt klart på Bushs lag rent økonomisk. Jeg tror ikke at Bush/Greenspan/Bernanke står i noe spesielt godt lys i europeiske banker, selv om de vet bedre enn å si det høyt.

"2. Vist lederskap i finanskrisen."

Er ikke dette det samme som 1.?


"4. Første president i USA som har anerkjent klimautfordringene."

Huff, jeg har bare to ord: Kyoto, Bali.


"5. Vist tydelig linje knyttet til abort."

Roe vs. Wade står fortsatt gjør den ikke? Siden 1995 har aborttallene så og si stått stille. Den siste dramatiske økningen var faktisk under Clintons første år.


"Mitt poeng er at frasene om håp, forandring osv som regel bare er tomme fraser. (...) Den siste kommentaren om kristne forstod jeg ikke :)"

Oppfatningen om at ord ikke kan forandre verden er ganske rar synes jeg. Ikke minst fra kristne som baserer sitt liv på taler fra Jesus. Det er akkurat den kynismen i forhold til å appellere til det gode i mennesker som jeg synes er rar. Særlig når Obama har vært kristen gjennom mange år, mens McCain trolig ikke er det.

Ikke at det har noe med saken å gjøre egentlig.

Hvis ikke Jesus står for håp og forandring vet ikke jeg, selv om de aller fleste kristne er konservative.

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3102489&rom=MP