1. nov. 2008

Vi er gitt mye for å gi mye


Det er krise i Kongo. FN anslår nå at så mange som én million mennesker har måttet forlate sine hjem som følge av kampene i landet. Vann og mat kom lørdag til en overbefolket flyktningleir i Kongo hvor titusener av sultne og desperate flyktninger har søkt tilflukt etter kamper mellom myndighetenes soldater og opprørere. For mange var dette deres første måltid på flere dager. Norge har tradisjoner for å hjelpe land i nød, det må vi også gjøre denne gang.

I følge flere rapporter skal så mange som 50.000 mennesker være sporløst forsvunnet. Det går mange historier om at flyktningeleirer brennes. Plutselig ble finanskrisen, DNB Nor saken og rentenivået ganske uinteressant. Noe er viktigere.

Norsk bistandspolitikk har de siste årene blitt mindre hjelpeorientert, og mer orientert mot politiske mål og løfter fra Soria Moria. Nå brukes bistandspenger på regnskogen og asylsøkere i Norge. Det er en skummel utvikling. Afrika og menneskene i nød trenger hver eneste krone. Og vårt ansvar er ikke å komme unna. Vi er gitt mye for å gi mye.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: