11. des. 2008

Snart får vi Jens og Siv i betalt TV-tid


TV Vest vant over den norske stat i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i striden om politisk TV-reklame, melder Aftenbladet.no. Gleder du deg til å se Siv mase om hvor rasende hun er hver gang TV2 tar en reklamepause? Eller hva med å se Jens smile hver gang TV3 tar filmpause?

TV-reklame er utvilsomt noe får de av partiene som har mest penger. Prinsippielt bør TV-reklame tillates, men av demokratiske hensyn har jeg lenge vært skeptisk. Hvis det nå blir politisk TV-reklame, så vil også en annen endring skje: religiøs/livssyns tv-reklame må tillates. Det kan bli spennende.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

ser fordeler og ulemper. Ser for meg ekstremt mye reklame for ap og sv sponset av LO. ikke akkurat en lystig tanke. De partiene med minst penger vil slite med å få markedsført seg i noen særlig grad.

Samtidig ser jeg mye positivt med politisk reklame. Man får fortelle et budskap uten å bli avbrutt eller redigert.

Anonym sa...

Fri og bevare meg for mer reklame.
Vi får postkassen full av skriftlig reklame hver eneste dag, vi kan knapt nok se et TV-program uten å bli avbrutt av irriterende og idiotisk reklame for et eller annet produkt og reklamen florerer over alt. Nå skal vi få politisk reklame også. Nei nå går det over alle støvleskaft. Politikerne er jo ute i media for å markere seg hver eneste dag. Vi ser dem i omtrent hvert eneste debattprogram
på TV. Jeg er så inderlig lei av å se de samme trynene hver eneste gang. Ja til og med i underholdningsprogrammer blir de dratt frem, som om de blir noe mer morsomme eller interessante av den grunn. De snakker både på inn- og utpust og litt til og det er stort sett den samme leksa de lirer av seg. Hakk i plata med andre ord.
Det eneste politikerne er virkelig flinke til er å fremheve seg selv og sitt eget parti og å rakke ned på alle andre. Personlig så tror jeg at Norske velgere mye heller vil se hva politikerne utfører i praksis enn å høre hva de sier og hvilke flotte programmer de selv synes at de har. Det er godt at vi har flere kanaler å velge mellom på TV og at vi har en AV knapp.