22. jan. 2009

Krisepakke mot voldtekt


Den politiske debatten har en skummel tendens til å bli perspektivløs, pressestyrt og pengeorientert. Mens regjeringen diskuterer krisepakke for næringslivet, opplever kvinner over hele landet alvorlige kriser, som stort sett alltid ender med en henleggelse. Vi snakker om voldtekter og mangelen på kriseforståelse.

- Vi frykter at rettsikkerheten i verste fall kan bli svekket, sier leder for Statsadvokatenes forening, Kaia Strandjord til Dagbladet.no.I et brev til justisminister Knut Storberget (Ap) utrykker de bekymring over situasjonen: «Vi registrer at alvorlige saker ikke etterforskes med den nødvendige hurtighet og kvalitet».

Spør du meg så er dette fint advokatspråk. Det dette betyr er følgende: KRISE!

Hvilken rettsikkerhet har man? Og hvilket signal sendes til overgriperne? Hva slags trygghet har kvinner når samfunnet så til de grader overser situasjonen?

Vi må også huske på at i de få sakene hvor det tas ut tiltale er frifinnelsesprosenten mellom 20-30 prosent. I realiteten er det altså en svært liten gruppe som får straff for å ha krenket et annet menneske på det groveste. Hvis det er noen som trenger en krisepakke, så er det alle de som utsettes for denne krenkelsen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

Voldtekt? Tror det bare blir verre. Tro vi kommet til å se flere gruppevoldtekter. Utrolig mange barn/små gutter rundt om som ser mye på porno. En god del av disse er fremmedspråklige som bærer med seg en kultur hvor jenter / kvinner ses ned på. Samvittighet og evne til å innrømme feil er heller ikke til stede...

Rahim Nicolay Ali sa...

Jeg er så enig! Skulle jeg valgt så ville jeg gått for en krisepakke for integrering, en krisepakke for voldtekt, en for fattigdom og en for miljøet! Finanskrisen er bad, men ikke så bad. Egoismen ser alltid ut til å seire.

Henrik Akselsen sa...

Staten har tatt på seg for mange oppgaver og neglisjert en av de som virkelig er überviktig; politiarbeidet.

Dette er mye viktigere for samfunnsstrukturen enn å bygge barnehager til makspris og heldagsskole.