19. feb. 2009

Når KrF 10%?



Oppslutningen til KrF har på de siste meningsmålingene variert veldig. Fra noe rundt 5% til et lite stykke over 8%. I dag viser Dagens Næringslivs partibarometer for februar at KrF får en oppslutning på 7.4%. Snittet av målingene er ca der KrFs oppslutning var for 4 år siden, men jeg øyner en ny positiv trend. Gjør du?

Hele verden opplever en krise, som lenge er blitt omtalt som finanskrisen. Egentlig ser vi en verdikrise, der grådighet har skapt kapitalvansker, der ensomhet har gjort den dyreste eldreomsorgen dårlig og der man til tross for at en hele tiden får mer, ikke får det bedre. Jeg tror pendelen er i ferd med å svinge. Fra det materialistiske til det som ikke kan måles i penger.

Dagfinn Høybråten har nettopp lansert en bok med tittelen "Pengene eller livet". Bare tittelen sier uendelig mye. Når partiene krangler om hvem som kan bruke flest milliarder, skal KrF snakke om livskvalitet, om tid til hverandre, om omsorg og verdighet.

Du synes kanskje dette høres litt svevende ut eller at dette bare er å regne som svada. Jeg er i såfall glad du gadd å lese helt ned hit, for her kommer noe mer konkretisering:

KrF ønsker mer TID. Småbarnsforeldre skal få økt foreldreperm og de skal få velge hvordan de selv vil ta den ut. Vi kaller det fleksiperm. I tillegg vil vi øke kontantstøttebeløpet slik at valgfriheten blir mer reell.

KrF ønsker en verdighetsgaranti for eldre. Det er ikke nok å få en sykehjemsplass! 1 av 3 eldre sier de er ensomme. KrF vil ha TID til hver enkelt eldre. Derfor må vi gi støtte til frivillige organisasjoner som tar et slikt ansvar og vi må gi de som jobber i helsevesenet tid til den enkelte.
.
Og listen er mye lengre, men kort fortalt handler dette om å få det bedre, ikke nødvendigvis mer.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Even sa...

Absolutt innen rekkevidde!

Sondre Olsen sa...

we're going higher!

FR sa...

yes!

slettet sa...

Jeg har stor sympati for begge de to konkrete forslagene, og særlig dette å gi eldre mer oppmerksomhet og omsorg. Det er høyst nødvendig.

Men jeg har problemer med å se at dette egentlig er spesielt anti-materialistisk - siden tiltakene faktisk består i at staten skal bevilge mer p e n g e r.

Minner meg litt om biskopen Olaf Skjævesland som for en del år siden også var bekymret for den tiltagende materialismen i samfunnet - og krevde 1 milliard i støtte av staten for å sette inn mottiltak !

Mammon skal Mammon fordrive, eller hur ?

FR sa...

Synve: du har helt klart et retorisk poeng, selv om jeg mener at dette er ting som koster langt mindre enn alternativet. Å bekjempe ensomhet er å bekjempe enormt mange andre sykdomstilfeller. Å satse på familien er forebygging på sitt beste. Mer tid er i det hele tatt det som skal til for at en rekke skader skal unngås.