23. feb. 2009

Og vi skal ha råd til heldagsskole?



Moss Avis har i dag en sjokkerende reportasje om Hølen skole, bildene de har tatt viser oss toaletter og rom i en grufull stand. Når Norge allerede i dag bruker mest penger i hele verden på skolen, så er det vanskelig å forstå at slike ting skal gå an. Enda vanskeligere er det å forstå at noen mener vi også skal ta oss råd til heldagsskole.
.
For KrF er det opplagt at inneklima, kvalitet på toaletter og klasserom og trivsel, må komme langt foran ønsket om å utvide skoledagen. Tror virkelig noen at lærelysten øker av å være enda lenger på en skole som står og forfaller? Og hva betyr vel flere timer opp mot flere lærere?


Finland som ofte er blitt tatt frem som et prakteksempel, har færre timer enn oss og færre barn som går i barnehage. Likevel kjører norsk skoledebatt seg fast i et spor om høyere barnehageandel, lengre skoledag og lengre lærerhøyskole er den geniale løsningen. Jeg tror ikke det er så lett, heller tvert i mot. Elever som sliter med motivasjonen i dag, blir ikke mer motivert av flere timer.

Bildene fra Hølen skole bør få to konsekvenser: 1. Situasjonen må snarest utbedres! 2. Debatten om norsk skole må inn på rett spor. Heldagsskole er en avsporing.

Første bildet er lånt med tillatelse av Kjersti Halvorsen/Moss Avis
Andre bilde er lånt med tillatelse av sxc.hu

NB! For ordens skyld presiseres det at doen nå er avstengt og at elevene må gå i andre bygg.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

100 % enig!

FR sa...

Det var fint! :)

Men det ble ikke store debatten av denne bloggposten.

Anonym sa...

Jeg har gått på Hølen skole:)

FR sa...

oj! Da vet du hva dette handler om!! Bra at Moss Avis fikk satt fokus på dette. Håper det for konsekvenser!!