21. feb. 2007

Bør vi droppe bistanden til Sri Lanka?


I dag arrangerte Tamilsk forum i Norge et spennende seminar på Raftohuset. Parlamentarikere fra Sri Lanka, advokater, norske politikere, forskere og interesserte var samlet for å diskutere dagens situasjon i Sri Lanka. Et land som i flere tiår har hatt en grusom konflikt mellom myndighetene i Sri Lanka og det tamilske folket. Et av spørsmålene som ble reist i dag var om ikke vesten burde droppe bistanden som gikk til Sri Lanka. En brutal, men kanskje nødvendig handling..?

Det handler enkelt og greit om å få myndighetene i Sri Lanka til å igjen akseptere grunnleggende menneskerettigheter, stoppe overgrepene mot sivilbefolkningen og gjenoppta en dialog med LTTE. Alle konflikter har to sider, men det er å forvente at den sterke parten, de nasjonale myndighetene tar ansvar for å stake ut en ny kurs.

Norge bruker mer enn 400 millioner på bistand til Sri Lanka. Midler som selvsagt har en viktig betydning for utviklingen av landet. Samtidig trenger landet sårt en fredsavtale, og en videre utvikling til det bedre for den tamilske delen av befolkningen. Slik myndighetene i dag operer mot sivilbefolkningen, tamilske fiskere og bønder, ja det er en skam for menneskerettighetene som vi alle tror på. Hvordan kan vi få myndighetene til å forstå at man må ta fatt på dagens alvorlige situasjon? Prating har vi prøvd før. Bør vi kanskje stoppe bistanden?

Den norske regjeringen har fått mye kjeft for at man stoppet bistanden til den palestinske regjeringen. Men det er ingen tvil om at bistandsboikotten har nyttet, nå kan man se klare endringer til det beste for befolkningen. Burde vi ikke se på samme tiltak når det gjelder Sri Lanka?

FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: