9. aug. 2007

KrF fikk medhold fra Fylkesmannen


Noen husker kanskje min og KrFs store frustrasjon over bystyreflertallet som instruerte byrådet til å åpne øverste dekket i Klostergarasjen uten å løse den kritiske trafikksituasjonen i området. KrF v/gruppeleder og varaordfører Kristian Helland tok da initiativ til en lovlighetskontroll. Flere partier signerte og den ble sendt til Fylkesmannen. Nå har han som BA fiffig skriver: "Parkerte parkeringsvedtak"!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Joar sa...

Hva gikk den saken egentlig ut på?
Hvis det bare var å åpne en ekstra parkeringsgarasje for byen, hva var da meningen å stelle i stand en revolusjon bare for en så liten bagatell??
Det er ikke noe i veien med å bygge parkeringsplasser i Bergen, el er det dèt?

Filip Rygg sa...

Det var svært kritisk for sentrum at man skulle ha flere hundre nye plasser uten å løse de trafikale utfordringene. Men heldigvis så fikk KrF medhold hos Fylkesmannen!

Joar sa...

Men hvis vi bygger flere parkeringsplasser så vil jo det redusere trafikken, ikke sant?
Hvis Bergen har mangel på flere parkeringsplasser og virkelig trenger det så må det jo bygges mer. Det fins nok av steder i Bergen vi kan ta i bruk til parkeringsplasser.
Nå er jo Bygarasjen et fantastisk bilslott, men tror du Bergen ville tjent på å reist et nytt stort bilslott??

Filip Rygg sa...

Hei Joar!

Jeg er ganske sikker på at det motsatte vil skje. Flere parkeringsplasser fører til flere biler. Flere biler i et gammelt og dårlig veinett fører til kaos.

Bergen har i dag mange parkeringsplasser. I utgangspunktet ønsker ikke KrF flere, selv om vi har sagt nei til å ha et spesifisert tall som tak. Det tror vi blir helt feil da vi ikke aner hva som vil skje i enkelte områder i forhold til boligbygging vs næringseiendom. Men, vi mener det er nok parkeringsplasser i sentrum, det er bare det at de i mange tilfeller er på feil sted.

I stedet for å bygge nye plasser ønsker vi å sanere bort enda flere plasser fra gategrunn og i stedet etablere flere parkeringsanlegg(fjellanlegg). Det vil gi bedre bymiljø, byen blir tryggere i forhold til brann og vi vil få en tryggere by for barn og unge.

I stedet for å ta i bruk nye områder for parkering så bør vi heller se på muligheten for etablere tilbud Bergen virkelig trenger, som feks badeplass i sentrum, barnehager, boliger for førstegangsetablere mm.

Takk nok engang Joar for at du er med og lager debatt!

Joar sa...

Bare hygglig Filip å få den ære å besøke bloggen din og legge igjen meldinger :)
Du er et politisk geni etter min mening som vi virkelig trenger og jeg kan ikke få skrytt nok over deg, du er et talent.
Selv om jeg ikke vil gå så langt som deg i miljøpolitikken så synes jeg at du kommer med mange gode forslag ;)
Bergen KrF og Hordaland Krf trenger deg og jeg håper du virkelig velger å satse på politikk som et yrke.
Jeg håper du kan bli statsråd i Norge en gang i fremtiden og da vil jeg anbefale deg til å bli transportminister, fordi du kommer med så mange geniale løsninger innen transportpolitikk.
Bybanen og lokkene over motorvei har min fulle støtte.
Sorry hvis skrytelisten ble litt for lang, men jeg måtte bare si det. Du fortjener den skryten.

Og så når det gjelder parkeringsplasser så kjenner ikke jeg så spesifikt til parkeringsplass-bygg i Bergen, men når jeg er i Bergen så virker det ut som man kan parkere hvor som helst nesten innenfor en hvit stripe på en vei der det suser trafikk forbi på en åpen gate.
Jeg er helt enig med deg at det er mye trafikk i Bergen, spesielt på Danmarksplass og når disse lokkene over motorveien kommer på plass, hvordan vil det da endre situasjonen som det er på Danmarksplass i dag med all den trafikken??
Når det gjelder det med parkeringsplassene i Bergen så tørr ikke jeg uttale meg så mye, for jeg kjenner ikke til problemene, men kan ihvertfall si at her hvor jeg bor så har vi nok.
En gang til takk Filip for gode forslag og jeg synes din blogg er den beste bloggen av politiske ungdommer =) Til lykke med valget. Håper du blir ordfører og Toril Nyborg velger å fortsette som fylkesordfører.