14. feb. 2008

Valentine, "splittelse" og Erna Solberg


God morgen! For noen minutter siden var jeg og en gjeng KrF'ere ut på Festplassen for å dele ut kaffe og valentine-brosjyrer. Happy valentine! Selv om denne arbeidsdagen varer til minst kl 21 er ting ordnet på hjemmebane, så jeg håper kona blir fornøyd. :) KrFs valentine budskap er at DU er nærmere KrF enn du tror, og nå er vi altså på jakt etter flere støttespillere. Vi er fortsatt Norges nest største parti målt i antall medlemmer, men det er jo på tide å bli størst!

I gårsdagens BT kunne vi lese om en påstått splittelse i Bergen KrF. Det virket egentlig ganske dramatisk, men det er jo egentlig ikke det. KrF har sagt at vi vil vurdere differensierte bompenger og det er nettopp det vi gjør. Som et demokratisk parti med rom for forskjellige meninger er det derfor ingen stor nyhet at det er delte meninger. I hele går ble mobilen pepret med meldinger fra engasjerte KrF'ere. Vi er et levende folkeparti og det ser vi veldig tydelig i denne viktige miljøsaken.

Erna Solberg var en av ni foredragsholdere under gårdagens klimaseminar for Bergen Kommune. Noe av det hun sa ble gjengitt i dagens aviser. Det var ikke mye av hennes budskap som imponerte. Økning av bensinavgifter og køprising var for henne bare symbolpolitikk som man måtte holde seg unna. Hvor ble det av forståelsen om at forurenser betaler? Selv tror ikke jeg på en lokal bensinavgift, men det er klart at avgiftssystemet er viktig for de valg vi tar.


Aller helst burde man avskaffet samtlige avgifter i Norge, begynt på nytt og designet et avgiftssystem som utelukkende oppmuntret til miljøvennlige valg.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

kalle sa...

Hva med inntektsskatten? Kunne vært interessant å fjernet alle skatter, avgifter og statlige innkrevinger for å gjøre alt på nytt.

Hvorfor har man både inntektsskatt og arbeidsgiveravgift?

Filip Rygg sa...

Slik jeg ser det er det helt urealistisk å fjerne inntektsskatten, men alle avgifter kan man gjerne fjerne for å så lage et nytt avgiftssystem som går etter prinsippet forurenser betaler.

Arbeidsgiveravgiften skal jo dekke noen velferdsordninger og er sånn sett viktig, men den burde gjerne vært lavere. I dag med knapphet på arbeidskraft er derimot dette ikke et stort problem.