18. nov. 2008

"Jeg var ung....."


Jeg er bra sliten av å svare på spørsmål knyttet til min (unge) alder. Et av dagens intervjuer, som sikkert er nr 10 siden lørdag, handet nok en gang om hvor ung jeg var, at jeg tidlig ble politiker og at jeg er den yngste som har stått på 2. plass på Hordaland KrFs stortingsliste. Ikke vet jeg om det siste der stemmer, men uansett har det aldri vært et mål for meg å være yngst eller at vi skal ha bare ungdommer på KrFs valglister.

Det er mangfoldet som er interessant og som bør være et mål. Der er trolig KrF helt alene i det politiske landskapet. KrF ønsker en mangfold i sine politiske organ, derfor er KrF et parti det er lett å være ung i. Vi som fortsatt kan kalle oss unge blir heiet frem. Det er selvsagt veldig kjekt.

Siden nominasjonsmøtet på lørdag har jeg fortsatt ikke klart å roe meg helt. Det er fryktelig spennende dette her. Og det er også utrolig gøy å følge med på nominasjonene rundt om i Norge. I Aust-Agder ble KrFU-leder, Kjell Ingolf Ropstad(bildet) valgt som 1. kandidat. I Østfold fikk Line Henriette Holten Hjemdal fornyet tillit og i Akershus vil tidligere miljøvernminister og Bømlo-gutt, Knut Arild Hareide være i kandidat. Men det stopper ikke der, i Vestfold vil trolig KrF-nestleder Inger Lise Hansen få første plassen og i Oppland er det klart at Hilde Ekeberg skal sloss om stortingsplass. Tidligere KrFU-leder Øyvind Håbrekke er klar som 1. kandidat for Sør Trøndelag.

På mange måter kan vi si at det er et visst generasjonsskifte. Men samtidig så blir absolutt mangfoldet bevart, og det er noe jeg mener er svært viktig. Selv er jeg så heldig å få stå på listen der Laila Dåvøy er 1.kandidat. Få om noen har tilsvarende troverdighet når det gjelder saker som berører barn og unge, de eldre, utviklingshemmede, rusavhengige mm. Hun er et stort forbilde.

Valgkampen 2009 blir spennende og den har for så vidt allerede begynt. Her på bloggen vil jeg trolig starte med videoblogging, og du vil kunne følge mine aktiviter i hele Hordaland. Det blir i det hele tatt et spennende år, som jeg håper å kunne formidle ofte og greit her på filiprygg.no. Takk for at du stakk innom bloggen!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

"..visste alt" herlig sang det der

Astrid Aarhus Byrknes sa...

Ung og eit friskt innslag. Berre stå på...du er kjempedyktig.

Anonym sa...

Gratulerer, ja. Blir interessant å se om ditt liberale motstykke i Hordaland klarer samme plass - men tror nok han skal slite litt...