5. mar. 2009

Dagens blomst går til Ambreen PervezI et glimrende debattinnlegg skriver masterstudent i kriminologi ved Universitetet i Oslo, Ambreen Pervez om det hun mener er undertrykking fra det norske samfunnet, jeg siterer:

"Det var da jeg endelig bestemte meg for å begynne med hijab, at jeg opplevde hvordan det virkelig var å være undertykt. Jeg var ikke undertykt av fanatikere som stod med kniv inntil pulsåren min og sa at jeg må begynne med hijab, men det var faktisk mitt eget samfunn som undertrykket meg, mitt norske samfunn."

Ambreen går til frontalangrep på norske feminister som tror de vet best om hva slags liv alle andre vil leve. Innlegget er befriende godt skrevet og en enomrt viktig del av denne debatten. Stå på Ambreen!

Ellers vil jeg også takke vår partileder Dagfinn Høybråten for å ha bedt Høyre og Frp roe seg litt i sitt hijab-sirkus.

- Hijab-saken er ute av proporsjoner og detaljene i saken hører ikke hjemme i Stortinget, sa Høybråten til NRK i dag tidlig.

Det er jeg veldig enig i! Et sted får grensen gå, selv for opposisjonspartiene.
Bilde: Illustrasjonsfoto - sxc.hu
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

7 kommentarer:

Rally og Musikk sa...

Jeg er ikke enig i dette. Innlegget er godt skrevet, men totalt bak mål.

I dette innlegget er den muslimske mannen helt og det norske samfunnet den stygge ulven. Såvidt jeg kjnner til er den muslimske verden styrt av menn, for menn! Hijaben er IKKE nevnt i Koranen og jeg skal vedde mye på at det er en manns oppfinnelse for å få enda mere makt over kvinnene. Såvidt jeg kjenner til, så har mange muslimske samfunn egne lover og regler som ikke har grobunn i Koranen og menn bruker dette for det det er verdt. Allikevel lovpriser hun muslimske menn. Jeg skjønner ikke dette...

Hvorfor i all verden skal jeg tolerere at hun skal få bruke sin hijab i tide og utide?

Jeg vil ikke se den hverken på millitært personale, i politiet eller i annen offentlig stilling. Like lite som jeg vil se nisselua eller en turban der!

Hun må gjerne få bruke denne så mye hun vil på fritiden, like mye som jeg gjør mitt på fritiden!

Jeg skjønner ikke hvor hun vil!

Selvsagt skal vi bort med alt hun sier og selvsagt er ikke dagens fokus på kropp og sex sunt, men å begynne med hijab og andre muslimske plagg er IKKE måten å løse det på!

Og jeg er fullstendig klar over at det finnes kristne sekter som er like ille og verre!

Filip Rygg sa...

Rally og musikk: Jeg er heller ikke enig i alt, jeg er overhodet ikke noen tilhenger av Islam og jeg er svært glad for å slippe å ikle meg et speiselt klesplagg. Men Ambreen får frem noe av det aller viktigste i denne debatten: Karita Bekkemellem vet ikke hva som er best for alle. Friheten må tas vare på og vi må få tilbake respekten for forskjellene.

Tommy sa...

Jeg tror ikke Norge er klar for hijab i offentlige uniformstjeneste pr dags dato og har uttrykt meg klart om dette.

Men jeg synes regjeringens håndtering av denne saken har vært helt grusom fra øyeblikk ett.

Jeg forstår dog de som vil bruke hijab og respekterer dem for det.

Men er tvilende til hvor lurt det er å blande sammen religionsplagg og nøytralitet som politiet og etater med uniform representerer.

Zawir Al-Hamidi sa...

Even though I couldn't understand your blog, but I hope that there is no misunderstanding here towards Islam and Muslim. Peace.

Anonym sa...

Filiprygg, jeg forstår veldig godt at du og dine religiøse lakeier, ønsker å undertrykke kvinnen. Slik har det alltid vært i kristendommen, og slik kommer det alltid til å være i Islam også !!!

Filip Rygg sa...

Undertrykke kvinner? Overhodet ikke! Jeg vil at folk skal få velge selv, ikke presses til det ene eller andre. Det er like galt å bli tvunget til å bære hijab som å bli nektet det.

Filip Rygg sa...

Zawir Al-Hamidi: thank you for visiting my blog. I'll follow your nice blog. Perhaps you can use google translater?